ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Super Magnetisch plezier voor kindjes tussen 2 en 8 jaar !

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 16 december 2018 17:20

De maand december is voor de meeste kindjes een ware feestmaand. Wat zullen de Kerstman en de Goede Sint hen dit jaar brengen?... Jij, als geen ander kan het weten.

We hebben nog iets in enkele dozen gevonden dat hen kan plezieren..., namelijk: de Magnetische Smoby Mozaïek.

Dankzij deze Magnetische Mozaïek, ooit ontwikkeld door SMOBY, kunnen kindjes spelenderwijze hun motorische vaardigheden en concentratievermogen verbeteren. Tevens is het ontwikkelen van oog- en handcoördinatie, gebaseerd op de wet van oorzaak en gevolg, primoriaal voor elk opgroeiend kind. Anders gezegd: schijfjes worden versleept, en van zodra de magneet té hoog wordt opgeheven, wordt het schijfje automatisch losgelaten, en valt het misschien daar neer waarin het dient te vallen. :-)

SMOBY, de grootste speelgoedfabrikant van Frankrijk, staat bekend om zijn kwaliteit. De bedoeling van deze Magnetische Mozaïek is om, met behulp van een groot aantal kleine, gekleurde ronde magneetjes creaties samen te stellen, zoals een huisje, een boot, een giraffe, en zo meer, opdat het kind daardoor zijn/haar oog- en handcoördinatie met-ter-tijd beter leert ontwikkelen.

De kunst bestaat er dus uit om elk gekleurd schijfje met de bijgeleverde magneet op te tillen, vast te houden, en het naar het juiste vakje open te verslepen. Ook leren kinderen kleuren kennen, en hoe ze met een magneet kunnen omgaan. Daarnaast zijn er dus ook verschillende opdrachten die kunnen worden uitgevoerd. Met de magnetische mozaïek zijn de resultaten niet blijvend, maar het kind kan keer op keer nieuwe creaties maken!

Nota: De SMOBY Magnetische Mozaïek is niet tweedehands, en dus voordien nooit gebruikt. Wel kan het zijn dat de verpakking vanwege het veelvuldige transport misschien ietwat beschadigd is. Maar, uiteindelijk is het de inhoud die telt, nietwaar? En die is onberispelijk! Tevens is deze Magnetische Mozaïek niet langer in een winkel verkrijgbaar! Zo uniek is het! Haal er dus eentje in huis, vooraleer de voorraad uitgeput geraakt.

Beschrijving

- Afmetingen: 340 mm x 290 mm x 30 mm
- Verpakking: 360 mm x 300 mm x 40 mm
- Gewicht: 620 gram
- Gewicht verpakt: 800 gram
- Jouw investering: slechts 35 euro - Inclusief Verzendingskosten, naar waar ook ter wereld + Uitslag Kleurentest, die afzonderlijk via e-mail naar jou wordt verzonden.

- 112 gekleurde schijfjes: 28 van elke kleur, zijnde: rood, geel, lichtblauw en donkerblauw + magneet aan een koordje.

- Op het bord staan er 247 lege vakjes, die wachten om opgevuld te worden.

- Diverse opdrachten bijgevoegd, waaronder poster met voorbeeldjes van een hondje, een giraf, een huisje, en zo meer.

- Gemakkelijk transporteerbaar. Ook ideaal in de auto tijdens lange ritten.

Kan jouw kind moeilijk onderscheid maken tussen de ene kleur en de andere? Hoe vroeger je als ouder daarvan op de hoogte wordt gesteld, des te beter, nietwaar?

Nog iets...

Op de verpakking staat: 'Vanaf 2 tot 8 jaar'. Iemand schreef me daarover het volgende; een iets, waarmede men rekening kan houden: "Neen, niet voor elk kind van twee jaar oud: de motoriek om de magneet vast te houden, en te begrijpen hoe magneten werken, is geen actieve herinnering bij elke 2-jarige... Vanaf de eerste kleuterklas is misschien juister, omdat het dan de vaardigheid aanleert om dit te doen."

In zulk een situatie kan je als ouder twee zaken doen... (1) ofwel: de Magnetische Mozaïek opbergen, en wachten totdat het kind veel ouder is - of: (2) de motto 'Enkel en alleen ervaring baart kunst' navolgen, en ervoor te zorgen dat het kind er regelmatig mee oefent. Anders gezegd: indien jij het vroegtijdig opgeeft (door de SMOBY weg te bergen), verplicht je het kind om ook op te geven...

Spelen

Reeds eerder vermeldde ik dat jonge kinderen al spelenderwijze hun motorische vaardigheden en concentratievermogen kunnen verbeteren, alsook hun oog- en handcoördinatie beter ontwikkelen. Bijvoorbeeld...

Zo kan men met z'n getweeën '4 op een Rij' spelen. Schud de Magnetische Mozaïek eens goed door elkaar, totdat alle schijfjes in vakjes, of aan de zijkanten liggen. Plaats daarna alle schijfjes overzichtelijk, kleur bij kleur, naar een zijkant. Elk kind kiest een kleur of 2 kleuren. Bijvoorbeeld: Licht- en Donkerblauw versus Geel en Rood. Wie als eerste horizontaal, verticaal of diagonaal 4 schijfjes op een rij kan plaatsen, is de winnaar! Maar, men kan ook doorgaan totdat alle schijfjes werden opgebruikt, waarbij telkenmale punten worden toegekend van zodra een speler 4 op een rij heeft geplaatst.

Wie er begint? De jongste van de twee, natuurlijk! Tenzij men de rollen eens wenst om te draaien.

Ter herhaling: Vooral bij kleine kinderen maakt het hanteren van perspectief, en het leren omgaan met kleuren en magneten vanaf de leeftijd van 2 t/m 8 jaar deel uit van het dagdagelijks leerproces.

Ken je OXO?

Dit spel is ook gekend onder de naam 'Boter-kaas-en-eieren', en gebaseerd op hetzelfde principe.

Elk kind kiest een kleurtje, of twee kleurtjes uit. De ene speler zet zijn kleur en de andere speler het zijne. Degene die drie van zijn eigen gekleurde schijfjes op een rij heeft (diagonaal, verticaal of horizontaal), heeft gewonnen - of, men kan doorgaan totdat alle schijfjes op het bord staan.

Nogmaals: het ene kind kan voor Licht en Donkerblauw kiezen, en het andere kind gaat dan voor Rood en Geel.

Tussen haakjes: Voor iemand die het spel goed genoeg kent, is het eenvoudig om ieder spel in een gelijkspel te laten eindigen, ongeacht wat de tegenstander doet. Zeker voor beginners is het veld in het midden het belangrijkste veld.

Therapeutisch

Voor alle ouders, die interesse stellen in kleurenleer, werd er een speciale handleiding toegevoegd. Een voorsmaakje...

Hoe luiden de instructies?...:

In deze sterk vereenvoudigde test wordt er slechts met 4 kleurtinten gewerkt, zijnde: Lichtblauw, Donkerblauw, Rood en Geel. Vereenvoudigd, omdat er in de originele kleurentest meerdere kleuren aanwezig zijn.

De bedoeling is om aan de weet te komen welke kleuren voorrang op de andere verkrijgen. Zo komt er een kleur op de 1ste plaats, en de andere vervolgens op de 2de, 3de en 4de. Met andere woorden: de kleur op de eerste plaats geniet de voorkeur van het kind, en de kleur op de vierde plaats is minder belangrijk – of, ze wordt door het kind verstoten, afgewezen dus.

Hoe ga je te werk?

1) Vraag aan het kind om de meest aantrekkelijke kleur aan te wijzen, en noteer de uitslag.
2) Er blijven 3 kleuren over. Vraag aan het kind welke van de drie hij/zij verkiest.
3) En, welke van de twee overblijvende kleuren spreekt hem/haar het meeste aan?
4) Eén kleur blijft over, en verkrijgt dus automatische de 4de plaats.

Hetzelfde kan op een speelse, educatieve manier geschieden, door aan jouw kind te vragen om iets in één kleur samen te stellen, een vierkant, of rechthoek, bijvoorbeeld, - of, de cijfers van 1 t/m 4, maar dan achtereenvolgens wel in de kleur die hem/haar het meest bevalt.

Net hetzelfde kan kort daarna geschieden met de kleuren die op de 2de en 3de plaats zullen komen.

Noteer het resultaat, en van zodra je de tijd hebt, kan je de daarbij horende teksten lezen.

Nota: Indien je van plan bent om de test aan meerdere kinderen voor te schotelen, die je er goed aan om ze hen één voor één die test te laten afleggen; dit, om te vermijden dat ze elkaar gaan kopiëren.

Et cetera...

Voorbeeld:

Vraag aan jouw kind om het cijfer 1 samen te stellen met de kleur die hij/zij de mooiste vind... Daarna: zelfde opdracht met de cijfers 2, 3 en 4, bijvoorbeeld. Natuurlijk kan men er ook de eerste letters van het alfabet bij betrekken, zolang men maar benadrukt dat men met de kleuren begint waarvoor men een sterke voorkeur heeft. Noteer de resultaten, en lees daarna de bijgeleverde teksten.

In bovenstaand geval wordt Rood eerst gekozen, Donkerblauw staat op de 4de plaats, en Lichtblauw en Geel bevinden zich in het midden. Wat dit allemaal precies zou kunnen betekenen, lees je in de tekst waarvan reeds sprake was, en die naar jou wordt toegezonden..

Nog vragen? Of, interesse om zo'n Magnetische Mozaïek aan te kopen? Verstuur een e-mailtje naar [email protected].

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht