ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Japans experiment dat een halve eeuw duurde, eindigt in verbluffende bomencirkels

Graancirkels ken je waarschijnlijk, maar wat dacht je van bomencirkels?
door Tsenne Kikke - maandag 24 december 2018 18:08

Graancirkels zijn soms het hoofdbestanddeel van samenzweringstheorieën, of ze worden vaak toegeschreven aan ufo-landingen, vertaald als ingewikkelde vormen van buitenaardse communicatie - of, veroorzaakt door bolbliksems, plasmadraaikolken, aardse energievelden, geesten, parende egels, enzovoorts.

Het enige wat je kan doen, indien je iemand met zulke verhalen ontmoet, is - net als een goede acteur - geïnteresseerd luisteren, en jouw lach inhouden.

Buitenaardse tovenarij?

Misschien kan je dan ook de opwinding van sommigen voorstellen, die voor het eerst kennis maakten met foto's van ongelofelijke geometrische ontwerpen in een Japans bos. Niet van platgedrukt graan of andere gewassen, maar van grote, volwassen Japanse cederbomen.

Helaas, voor al degenen die per se willen geloven dat het van buitenaardse wezens afkomstig is, is er een volkomen onschuldige uitleg op het internet te vinden.

In 1973 begonnen wetenschappers aan een project in 'experimentele bosbouw', met als doel iets te leren over de afstand van bomen en het effect ervan op hun groei. In de buurt van Nichinan City in de prefectuur Miyazaki plantten ze ceders in cirkels; met kleinere binnencirkels, die stapsgewijs uitgroeiden in een grotere radius, om uiteindelijk 10 perfecte ringen te creëren.

En, zoals je voor jezelf op de bovenstaande foto kan, lijkt het experiment heel duidelijk de resultaten ervan weer te geven. De concave vorm suggereert dat de buitenste cirkels met de minste dichtheid een hogere groei bevorderden, terwijl de hoogte van de bomen gestaag kleiner werd naarmate de dichtheid toenam.

't Klinkt ook een beetje logisch, nietwaar? Meer ruimte staat gelijk aan minder concurrentie voor hulpbronnen, zoals water, zuurstof en zonlicht. Dus is het voor de bomen aan de buitenzijde veel gemakkelijker om groter en sterker te worden, terwijl degenen aan de binnenkant het maar onderling moeten uitvechten.

Al die bomen worden binnenkort geoogst, waarmee het experiment ten einde loopt. Maar de mogelijkheid blijft bestaan dat de gigantische 'graancirkels' behouden blijven, en er misschien zelfs een toeristische attractie van wordt gemaakt...

Nawoord

Voor mij stonden de afbeeldingen symbool voor 'Vrijheid versus Slavernij & Beperking'. Daar waar de bomen in de kern zich noodgedwongen afhankelijk maakten van de omliggende, groeiden die aan de buitenste cirkel tot hun ware, fysieke zelf uit. Ze waren dus in staat om aan het aangeboren potentieel te voldoen.

Natuurlijk heeft de mens daarnaast nog de mogelijkheid om aan het innerlijke 'Zijn' te werken; een iets, dat weggelegd is voor 0,1% van de mensheid, oftewel: circa 7,6 miljoen mensen, ... maar dan wel verspreid over de gehele wereld.

Let wel op het woordje 'mogelijkheid', waarmee bedoeld wordt dat er van al die 'geroepenen' slechts weinigen zijn die zich 'uitverkiezen'. Maar, nu ben ik aan het 'Zelfkennissen'... Sorry!

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht