ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe bruine sneeuw toch nog hagelwit kan worden

Je moet maar op het idee komen, hé!
door Tsenne Kikke - zondag 23 december 2018 18:01

In het Siberische stadje Mysky is kolenwinning koning, maar het heeft een verwoestend effect op het milieu. Toch werden de bewoners ervan deze week na het wakker worden opgeschrikt door een hagelwit sneeuwlandschap.

Voor ons is dat zicht heel normaal, maar niet voor die mensen - want, vanwege de koolmijnvervuilingen is die sneeuw altijd bruinachtig van kleur.

Achteraf bleek dat sommige ambtenaren het op zich hadden genomen om die sneeuw wit te schilderen!

Een vrouw, die dat verhaal moeilijk kon geloven, trok er in de vroege ochtend op uit om het voor zichzelf vast te stellen - en, zoals gewoonlijk zeggen beelden meer dan woorden...

Volgens de burgemeester had hij arbeiders de opdracht gegeven om sneeuw te verzamelen voor een heuvel waar kinderen konden spelen, Maar, omdat ze niet genoeg witte sneeuw konden vinden, vonden ze er blijkbaar niets beters op dan de sneeuw eerst met verf wit te bespuiten.

De burgemeester verzekerde de inwoners dat hij het bevel had gegeven om al die sneeuw onmiddellijk op te ruimen en verontschuldigde zich bij de stedelingen wiens kerst- en  nieuwjaarstemming door dit incident werd verpest.

Oh ja, nog iets...: vooraleer ik het vergeet!

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht