ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lady Gaga praatte over haar mentale stoornissen

… en wilde niet dat anderen de dingen overkomen, die haar overkwam.
door Tsenne Kikke - dinsdag 13 november 2018 16:33

Lady Gaga zong ditmaal niet, maar pleitte 25 minuten lang voor een betere geestelijke gezondheidszorg voor mensen die in de entertainmentsector werken. De zangeres ijverde daarvoor tijdens een prijsuitreiking van vakbond SAG-AFTRA in Hollywood. Daar zei ze ook dat ze een dergelijk initiatief voor vakbondsleden graag financieel zou willen ondersteunen.

Gaga kampte zelf meerdere malen met depressies en posttraumatische stoornissen. “Ik wou dat er een systeem was, dat mij had kunnen beschermen en begeleiden; een systeem, om mij in staat te stellen om nee te zeggen tegen dingen waarvan ik dacht dat ik ze moest doen. Een systeem, dat mij in staat had gesteld om weg te blijven uit giftige werkomgevingen - of, om samen te werken met dubieuze mensen. Er waren dagen dat ik met mezelf worstelde, en niet naar mijn werk kon. Ik wil dat niet opnieuw meemaken, en voorkomen dat andere artiesten dit overkomt.”

Lady Gaga ging tijdens haar speech uitgebreid in op de mentale crisis die haar ertoe bracht om professionele hulp te zoeken.

“Ik begon te merken dat ik een black-out kreeg, en minutenlang voor me uit staarde. Ik zag flitsen van dingen waardoor ik werd gekweld, en die ik had weggestopt in mijn hoofd, om mezelf te beschermen. Dat bleken symptomen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS) te zijn en ik miste professionele hulp om me heen.”

Ze legde ook uit dat deze mentale klachten uiteindelijk leidden tot fysieke, chronische pijnen, paniekaanvallen en suïcidale gedachten.

“Een lange lijst, maar die lijst heeft mijn leven veranderd - en, niet ten goede.”

Gaga lijdt, onder andere, aan fibromyalgie, een chronische ziekte, die pijn in het spier- en bindweefsel veroorzaakt. Het ontstaan van de aandoening wordt onder meer aan stress gelinkt.

Ze had eerder hulp moeten zoeken, concludeerde ze. “Ik vertel dit omdat het voor mij te laat was. Ik had eerder geestelijke gezondheidszorg nodig: een iemand, die de duisternis waar ik mee worstelde kon zien.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht