ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een hondenparadijs op Aarde

Indien je in jezelf aan de weet wenst de komen wat liefde is, kan je best op dieren oefenen.
door Tsenne Kikke - donderdag 1 november 2018 18:48

Datgene wat de mens 'liefde' noemt, heeft 'haat' als tegendeel. Meestal is die vorm van liefde van korte duur, en vervlakt dus over de jaren, automatisch, om zo nu en dan eens opnieuw tijdelijk op te flakkeren. In een impulsieve of dronken bui, bijvoorbeeld. :-)

Bij de meeste mensen is eigenliefde troef. "Maar," zei Gurdjieff, "oefen eerst op dieren - want, ze reageren beter, en ze zijn gevoeliger."

In de Chinese Astrologie is 2018 het Jaar van de Hond. Dit doet me nu, bijvoorbeeld, denken aan 'Territorio de Zaguates' - 'Het Land der Zwerfhonden' - in Costa Rica, waar geen enkele straathond afgewezen wordt.

Het is gelegen op minder dan een uur rijden van de bruisende hoofdstad San José. Dit hondenkuuroord is de thuisbasis van meer dan 1.000 verlaten dieren, die er 'een tweede kans hebben gekregen' om er hun leven op een totaal andere manier verder te beleven.

Belangrijke nota: Eigenlijk doet DIMschool vzw net hetzelfde, maar dan wat het zielenleven van de zogenaamde 'ontspoorde mens' betreft. :-)

Om verder te gaan ...

Nochtans is het geen doodgewoon dierenasiel - want, ze genieten van wat het landschap hen te bieden heeft. Dat is dan ook de reden waarom vrijwilligers bijna elke dag met de meute van geredde straathonden op schilderachtige wandelingen door de prachtige bergen trekken. In wezen is het een lust voor het oog.

Afgezien van de bergwandelingen met vrije uitloop en een adembenemend landschap, functioneert 'Territorio de Zaguates' net als elke andere plaats waar verwaarloosde dieren worden opgevangen.

"Het eerste wat we doen wanneer een nieuwe hond hier aankomt, is castreren, vaccineren, en parasieten verwijderen," legt de organisatie uit op haar Facebook-pagina uit. "Vervolgens beoordelen we of de hond een of andere speciale behandeling nodig heeft - en, indien nodig: in quarantaine moet worden geplaatst."

Zodra dit eerste proces is voltooid, wordt de nieuwe hond vrijgelaten te midden van de rest, waar die later eventueel door een iemand kan worden geadopteerd - of; de rest van zijn dagen kan doorbrengen in wat in wezen een hondenparadijs is.

Zoals elke dierenliefhebber weet, vereist het handhaven van zo'n enorm heiligdom een enorme hoeveelheid tijd, geld en arbeid. Maar, dankzij een groot aantal liefdadigheidsdonoren, en een stevige basis van enthousiaste vrijwilligers, is het heiligdom een groot succes.

"We hebben een heel klein personeelsbestand, maar toch slagen we erin alles te doen, van het dagelijks oppakken van de poep en het op de juiste manier weggooien, tot het voeren en medicineren van de honden, en alles daartussenin," schreef een woordvoerder van de organisatie.

Ga hieronder verder om slechts een glimp te verkrijgen van hoe het leven is voor al die schattige dieren in het meest exclusieve hondenparadijs 'Territorio de Zaguates'. Geniet van de beelden!...

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht