ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welke producten zijn er zoal in jouw huis te vinden?

'Oxfam International' gaat als het ware een strijd aan met de zogenaamde BIG-10.
door Tsenne Kikke - maandag 29 oktober 2018 19:49

Weinig 'spiritueels' te melden vandaag, maar anderzijds gaat de liefde van de man - naar het schijnt - door de maag... Of dat ook voor de vrouw geldt, weet ik niet. Jij?

Wist je, bijvoorbeeld, dat van de honderden producten, die ons in de gangpaden van supermarkt trachten te verleiden, grotendeels door slechts tien grote bedrijven wordt geproduceerd?

Dus, naar wat je dan ook op zoek bent - van sinaasappelsiroop tot chips met azijn- of paprikasmaak - zijn het Mondelez, Kraft, Coca-Cola, Nestlé, PepsiCo, P & G, Johnson & Johnson, Mars, Danone, General Mills, Kellogg's en Unilever die de makers, of  verdelers ervan zijn.

Om dat punt te verduidelijken en beter te kunnen visualiseren, heeft 'Oxfam International' een infografiek samengesteld, die het uitgebreide bereik van de voedsel- en drankbedrijven van de 'Big 10' onthult.

Daarop kan je heel gemakkelijk voor jezelf zien hoe we de talrijke merken grotendeels niet met elkaar associëren. PepsiCo produceert, bijvoorbeeld, Quaker-mueslirepen en Nestlé maakt Kit Kat-repen, maar ook bevroren Californische pizzagerechten. Misschien tot verbazing van velen is Ananas Fanta (waarin slechts 5% ananassapconcentraat te vinden is) niet rechtstreeks afkomstig van de originele mythische Fanta-groep, maar sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de merknaam 'Fanta' eigendom van de Coca-Cola geworden.

Maar, 'Oxfam International' heeft het zo niet voor die tien mastodonten van bedrijven, omdat ze veel teveel macht hebben, en daardoor de kleine producenten weinig of geen kans geven verder uit te groeien.

Eigenlijk wil 'Oxfam International' die BIG-10 boycotten door mensen de raad in te fluisteren om eerder bij lokale boeren en zo meer aan te kopen, en zelfs al die frisdranken en bewerkte voedingsmiddelen uit ons boodschappenlijstje definitief te schrappen. En, wordt erbij gezegd: "Jouw lichaam zal jou er op de lange duur ook voor bedanken".

Had je iets aan deze blog, beste lezer?...

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht