ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over menstypen: Wat rijdt er zoals op onze wegen rond?

Eén bestuurder had voor 20.000 euro boetes openstaan: auto afgepakt…
door Tsenne Kikke - dinsdag 30 oktober 2018 17:01

Ter illustratie: vandaag las ik het volgende...

Berlaar/Nijlen - Bij een grootschalige verkeerscontrole door de politiezone Berlaar-Nijlen, afgelopen vrijdag, bleken de gecontroleerde bestuurders in totaal voor zo’n 40.000 euro achterstallige boetes te hebben. De helft daarvan bleek op naam van één bestuurder te staan. Zijn auto werd in beslag genomen.

Het ging om een zogenaamde ‘geïntegreerde verkeersactie’, omdat er niet alleen controle werd gedaan op drugs en alcohol, maar ook op illegale gasolie, achterstallige penale boeten, en niet verzekerd rijden.

De lokale politie werd bijgestaan door de FOD Financiën, Douane en Accijnzen. Zij hadden ook een drughond bij om voertuigen en personen te controleren op het vervoeren van drugs. De actie liep ook in het kader van ‘1 dag niet’, de nationale actiedag tegen woninginbraken

"In een eerste fase werden de controles uitgevoerd aan het Kardinaal Cardijnplein in Berlaar," zei de politiezone in een persbericht. “Uit de gecontroleerde voertuigen bleken er voor ongeveer 20.000 euro aan penale boeten open te staan. Daarvan werd 5.234 euro onmiddellijk geïnd. Vier bestuurders konden hun boete niet onmiddellijk betalen, hun voertuig werd in beslag genomen.”

Er werden ook pv’s opgesteld voor een bestuurder zonder verzekering, voor iemand die reed met een verval van recht tot sturen en voor iemand die geen rijbewijs bij had.

Fase 2

"Na enkele uren werd de actie verdergezet aan de Bouwelsesteenweg in Nijlen," aldus de politie. “Daar werd ongeveer 4.100 euro aan penale boeten onmiddellijk geïnd. Eén bestuurder bleek 20.000 euro aan achterstallige boetes te hebben openstaan. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Er werden vier illegale personen aangetroffen in één van de voertuigen. Voor hen werd de Dienst Vreemdelingenzaken gecontacteerd.

Over de politie mag je denken wat je wil - doch, stel je maar eens voor dat die niet bestond...

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht