ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nogmaals iets over de thema's Kunst, kunst, het kunstige, kitsch en pure rommel

Hoeveel 'kunstenaars' produceren vandaag de dag nog Ware Kunst?…
door Tsenne Kikke - donderdag 4 oktober 2018 19:26

Wegens het feit dat mensen, die zichzelf tegenwoordig op een - volgens mij - schaamteloze manier 'kunstenaar' noemen, het wezenlijke verschil niet kennen tussen Ware Kunst, gewone kunst, het kunstige, kitsch en pure rommel, is er ook vandaag de dag bijna geen mens die als toeschouwer de onderlinge verschillen ervan kent.

In Inda, bijvoorbeeld, zijn er godzijdank nog talrijke waarachtige kunstwerken waarvan men noch de oorsprong, noch de makers ervan kent. Daarom spreekt men over 'verloren beschavingen'. Neem de vele grotten, bijvoorbeeld, die schijnbaar met laserstralen uit enorm grote rotsen zijn uitgehouwen. Ook zijn de vele indrukwekkende rotstempels, die rechtstreeks uit het gesteente zijn gehouwen, daarvan extra mooie voorbeelden.

Zo is Kailash - een structuur, die doordrenkt is van uiterst nauwkeurig gebeeldhouwde dieren en religieuze idolen - indicatief voor de gebruikte oeroude technieken, waarvan men niet weet hoe ze het in godsnaam indertijd hebben kunnen klaarspelen. In elk geval is het overduidelijk dat de oorspronkelijke kennis ervan verloren is gegaan.

Een ander voorbeeld is de Vettuvan Koil tempel, gelegen in Kalugumalai, een panchayat stad in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu. In onderstaande videoclip kan je daarvan evenneens de visuele, chronologische in steen gegoten tijdlijn, die rond het jaar 1600 met behulp van onverklaarbare, verbazingwekkende artistieke vaardigheden werd uitgebeiteld - mogelijk achtergelaten door een tot nu toe onbekend volk - bewonderen.

Heel recentelijk heeft men op heuvels in datzelfde India duizenden oude rotstekeningen ontdekt, waarvan men vermoedt dat ze eveneens door een verloren beschaving werden gemaakt. De opmerkelijke tekeningen tonen mensen, een aantal verschillende dieren, evenals vreemde geometrische figuren. Experts zeggen dat ze hoogstwaarschijnlijk uit de prehistorie dateren.

Misschien wel het meest wonderlijke detail van de tekeningen is, dat sommigen dieren niet inheems zijn, zoals: nijlpaarden en neushoorns. De kans is dan ook groot dat de ontwerpers ervan uit een totaal andere streek kwamen. Maar, hetzelfde kan misschien gezegd worden van de architecten, die de schetsen van de Egyptische piramiden ontwierpen...

Via deze link, oftewel deze, kan je het gehele filmpje bekijken, en de rest van het artikel lezen.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht