ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe word jij verlicht?

Eigenlijk ben je al verlicht!
door Tsenne Kikke - donderdag 27 september 2018 23:29

In de wereld van Zelfkennis wordt er op gewezen dat we niet één zijn, maar legio. Nadat je de vorige blogs hebt gelezen, zou je nu al voor jezelf moeten weten dat we allemaal een 1001-tal ikjes in onszelf meedragen, waardoor jij nu - op dit moment - niet dezelfde ik bent als die van een aantal seconden/minuten geleden.

Nu is het wel de bedoeling dat je niets klakkeloos aanneemt, en het voor jezelf vaststelt - want, dan pas kan een mens aan zichzelf misschien de belofte te geven om daar iets aan te 'doen'. Bijvoorbeeld: door een cursus Zelfkennis te volgen - of, door op zichzelf te streven naar 1-wording. Eén op de 100.000 kan die opdracht ooit weleens aan zichzelf geven.

Maar natuurlijk zijn er ontelbare organisaties die op die veelheid van de mens inspelen; wetende hoe lui de mens is ingesteld, wetende dat de mens de neiging heeft de dingen alsmaar uit te stellen, en tevens wetende dat de mens altijd de gemakkelijkste weg kiest, namelijk: de weg van de minste weerstand. Anders gezegd: men speelt in op de zwakheden van de mens. En, omdat de mens een gezelschapsdier is, is: hoe groter de groep, hoe beter voor elke volgeling.

Sommigen vertegenwoordigers van godsdiensten en sekten, bijvoorbeeld, wijzen dan ook niet op de veelheid, maar manipuleren die. Anders gezegd: ze brengen de zogenaamde 'mensmachine' in een nog véél diepere slaap.

Maar, laten we het nu niet hebben over manipulerende godsdiensten, sekten, of dubieuze gemeenschappen, waarbij bepaalde menstypen zich al te graag bij aansluiten, en het ditmaal bij het theatrale komische houden.

Een beetje gratis reclame

Hypnotherapeut Edwin Selij, bijvoorbeeld, vertelt jou hieronder dat jij zowel de liefde bent evenals verlicht. Je hoeft het dus niet te worden, want je bent het al!

Die ene 'zoeker naar de waarheid' van daarnet zou ik naar DIMschool vzw durven sturen, de 99.999 anderen naar Edwin - of, naar zijn vele consoorten. :-) Alhoewel...

De kracht van autosuggestie

Edwin, hypnotherapeut zijnde, zou heel goed moeten weten dat een mens in plaats van: "Ik ben verlicht'" even goed zou kunnen uitroepen: "Ik ben een kip!". Hypnotiseer iemand, en hij loopt in aanwezigheid van een groot publiek al kakelend op een podium rond. Dus: oppassen wat je jezelf autosuggestief wijsmaakt.

Maar, indien je het echt niet kunt nalaten te denken dat je de 'Liefde bent', of 'Verlicht', doe je daar niemand kwaad mee, zolang je het voor jezelf houdt, en je er geen andere breinen mee bezoedelt. :-)

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht