ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: België anno 2018 versus anno 2118

Antwerpen in rep en roer voor bezoek van felomstreden politicus Geert Wilders.
door Tsenne Kikke - zondag 2 september 2018 21:36

Indien je er een beetje bij nadenkt, is het moeilijk te geloven dat we vandaag de dag nog immer geconfronteerd worden met het ouderwetse denken van duizenden jaren geleden.

Enerzijds heb ik respect voor de meer dan 4.000 bestaande godsdiensten, sekten, gemeenschappen, enzovoorts, maar anderzijds vind ik dat het hoog tijd wordt dat de mens de aangeleerde, ouderwetse overtuigingen eens onder de loep van zijn eigen denken houdt.

Zoals je weet, besloot de Nederlandse rechtspopulistische politicus Geert Wilders om die cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed niet door te laten gaan. Volgens hem liepen de dreigementen over de wedstrijd ‘de spuigaten uit’.

"Dit is een grote dag voor de volledige moslimwereld. We hebben heidenen gestopt die onze profeet niet met eerbied wilden behandelen," zei de Pakistaanse partijleider Pir Afzal Qadri daarop.

Oké, indien je weet hoe moslims over hun profeet denken, heeft een Geert Wilders niet het recht om hen op die manier uit te dagen.

Hij stapte om 10.50 uur uit de wagen en werd meteen begroet door Vlaams Belang-lijsttrekker Filip Dewinter. Beide mannen zien elkaar als vrijheidsstrijders tegen de volgens hen oprukkende dreiging van de Islam. “Islam en vrijheid gaan niet samen," vond Wilders. “Wij provoceren niet, de Islam provoceert," zei Dewinter. “Ze provoceren met elke bijkomende moskee, elke hoofddoek in onze stad.”

Wilders hield een toespraak op de Antwerpse Vogelenmarkt: "Om campagne te voeren met mijn vrienden van het Vlaams Belang - verhoogde dreiging of niet. Beloofd is beloofd, en ik heb er zin in," postte hij iets daarvoor op Twitter. Daarmee wilde hij dus de campagne van de Antwerpse Vlaams Belang-afdeling een duwtje in de rug geven. Ik schat, dat er tijdens zijn finale speech op het Antwerpse Zuid tussen de 50 en de 100 toehoorders waren, meestal Vlaams Belangers, denk ik.

De politie was natuurlijk wél massaal aanwezig, combi’s en overvalwagens blokkeerden de toegang voor het verkeer, een hekwerk had het Theaterplein afgebakend, boven het plein cirkelde een politiehelikopter, en er stond zelfs een waterkanon en extra versterking klaar om eventueel in te grijpen - want,...

... het hele evenement werd door het Ocad onder veiligheidsniveau 3 - op een schaal van 4 - geplaatst. Voor geheel België geldt al sinds begin dit jaar niveau 2, maar op gevoelige plaatsen, of voor bepaalde evenementen, is niveau 3 nog van toepassing.

En, wat 'België anno 2018 versus anno 2118' betreft, zie ikzelf daar geen beterschap in, integendeel. Tegen dan is het misschien voor 50% geïslamiseerd, en is Arabisch - naast het Frans - de tweede of derde landstaal geworden. Wie weet?

Misschien had Nostradamus dan toch zowel gelijk als ongelijk... De islam zal met-ter-tijd geheel Europa veroveren, maar op een 'zachtmoedige manier', en dus niet met vuur en het zwaard. :-)

Ikzelf heb niets tegen buitenlanders. Daarom ga ik soms nog zo graag naar het buitenland op reis. En, dat ze in België komen wonen, vind ik ook oké, zolang zij zich aan onze waarden aanpassen en de hunne niet aan ons opdringen. Maar 'k weet het: 'k loop met een 'ouderwets' denken rond.

Tot besluit

Uiteindelijk is alles naar het schijnt zonder slag of stoot verlopen. Van mij mag een Geert Wilders, en al zijn consoorten, hun gal in België komen uitspuwen, maar dan wel niet op de kosten van de belastingbetaler. 'k Heb geen idee hoeveel centjes dat feestje aan de Stad Antwerpen heeft gekost, maar 't zal in elk geval wel veel meer zijn dan een paar eurokes.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht