ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Gezondheid: Hoe doorheen de bomen toch nog het bos zien?

Met een natuurcoach het bos induiken om professionele knopen door te hakken? Dat kan!
door Tsenne Kikke - woensdag 5 september 2018 22:26

In april van dit jaar konden we reeds lezen dat Vlaamse werknemers en zelfstandigen, die twijfelden over hun carrière, met loopbaancheques ook loopbaanbegeleiding konden krijgen in de vrije natuur. Tijdens zo'n wandeling krijgen ze dan professioneel advies van een erkende loopbaancoach, opgeleid door het 'Agentschap Natuur en Bos', waarbij de groene omgeving zou moeten leiden tot nieuwe inzichten.

Het concept komt overgewaaid uit Japan. Daar spreekt men van 'Shinrin-yoku', of 'bosbad'. Wie in Japan zo'n bosbad neemt, gaat met alle zintuigen wandelen in de natuur om er nadien sterker en als herboren uit te komen. 'Coachen in de natuur' gaat uit van hetzelfde idee.

Het loopbaancentrum werd door de de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB erkend. Je kan de sessies dus betalen met loopbaancheques. "De inkomsten van het loopbaancentrum investeert het 'Agentschap voor Natuur en Bos' opnieuw in de Vlaamse natuur en de beleving ervan," zei Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege over het project.

Zo wandelde zijzelf ook eens mee. "Wie geregeld in de natuur vertoeft, blijft gezond, en hoeft niet thuis te blijven van het werk door ziekte," zei ze. "Dat bespaart de overheid jaarlijks miljoenen."

In twee keer twee uur wandelen in het bos helpt die 'natuurcoach' bij moeilijke keuzes op het werk, of bij stress. “Vind hier eens iets in het bos dat een mooi beeld geeft van wie jij bent.” Of: “Kijk eens naar dit kleine boompje, en vertel wat je hierbij voelt.” Op die manier wil de natuurcoach, met wie je op pad gaat in het bos, helpen weer een klaar zicht te krijgen. Kostprijs: 550 euro, waarvan Vlaanderen daar 510 euro van terugbetaalt.

Natuurlijk zag niet iedereen daar echter het nut van in: 'onzin', 'van de pot gerukt', 'te gek voor woorden', ...waren slechts enkele reacties op deze in Vlaanderen nog onbekende vorm van bostherapie, die in het Vlaams parlement een discussie uitlokte...

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, ... zolang deze website blijft bestaan. :-)

Commentaar


Chris Gepost op: 6/09/2018 8:32:17
Chris

8.23 am, goeiemorgen Angelus, dit vind ik TOP ! Voor mij : meer bos, meer stilte plekken in de natuur, meer frisse lucht,..meer normale beweging voor jong en oud om even te ontspannen...zoals in China: tussen het werken door een pauze !

groetjes Chris

toemaatje: https://www.seniorennet.be/Pages/Nieuws/luchtkwaliteit_ozon_fijn_stof_belgie_vlaanderen_brussel_wallonie.php

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht