ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens De Wever moet Francken geen excuses aanbieden aan holebigemeenschap

Een facebookpost over lingerie voor mannen leverde Francken heel veel kritiek op…
door Tsenne Kikke - maandag 27 augustus 2018 17:34

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt niet dat zijn partijgenoot en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zich bij de holebigemeenschap moet verontschuldigen voor de commentaar die hij zondag heeft gegeven bij een (intussen verwijderd) Facebook-bericht over mannenlingerie.

“Ik denk niet dat je je moet verontschuldigen omdat je opinies hebt”, zegt De Wever maandag aan VRTNWS. Hij benadrukt wel dat Francken niet in naam van de partij sprak.

De holebi- en transgendervereniging çavaria eiste maandag excuses van Francken wegens zijn “onaanvaardbare” commentaar. “Mannen die zich schminken, die hun wenkbrauwen epileren, die lingerie dragen, die een sacoche dragen, die zwanger worden... Draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij?”, schreef Francken bij een gelinkt nieuwsbericht over mannenlingerie. Çavaria vraagt dat de N-VA, de partij van Francken, zich van de uitspraken van Francken distantieert. “Een verontschuldiging van meneer Francken lijkt ons hier wel op zijn plaats.”

Opinie

Bart De Wever vindt echter dat excuses niet aan de orde zijn omdat het om een “opinie” gaat. Theo Francken is weliswaar “niet zomaar iemand” binnen de partij, waardoor mensen gaan denken dat het om een partijstandpunt gaat, aldus De Wever. “Wat het absoluut niet is en dus heeft hij beslist om dat (bericht) te verwijderen.”

“Ik denk niet dat je je moet verontschuldigen omdat je een opinie hebt, iedereen mag opinies hebben over alles”, zegt De Wever. “Maar het gaat erom wat de partij zegt. En wat de partij zegt betreffende seksuele identiteit van mensen stellen wij geen enkele belemmering in een vrije samenleving in de 21ste eeuw.”

“Individuele vrijheid”

Ook partijgenote Zuhal Demir, onder meer staatssecretaris voor Gelijke Kansen, heeft gereageerd op Twitter. “Iemands seksuele identiteit is een individuele vrijheid die je op je eigen manier beleeft en waar niemand anders zaken mee heeft”, schrijft ze. “Blijf vooral het ondergoed kopen waar je goed in zit.”

Demir plaatste niet veel later een foto van rocklegende Iggy Pop die vrouwenkleren draagt en geciteerd wordt met “Ik ben niet beschaamd om me te kleden zoals een vrouw, omdat ik het niet beschamend vind om een vrouw te zijn”.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Mijn antwoord aan Francken zou kunnen zijn: "Ja, de wereld is wel degelijk aan het doordraaien. Zelfs de politici, die er alles aan doen om stemmen naar zich toe te trekken..."

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht