ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over geweld in bepaalde sporten

Gewelddadigheid maakt deel uit van alles wat leeft.
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 augustus 2018 14:02

Indien je mijn vorige blogs over het thema 'Geweld' hebt gelezen, is het misschien voor jou ook al heel duidelijk geworden dat we het niet uit onze wereld kunnen wegdenken. Gewelddadigheid maakt nu eenmaal deel uit van alles wat leeft.

Natuurlijk is er in de ogen van Moeder Natuur geen sprake van geweld. In haar ogen is het logisch dat dieren zichzelf moeten voeden en daardoor elkaars leven ontnemen, net zoals de mens het leven van een tomaat ontneemt door haar van de plant te ontrukken. Dat aardbevingen ontstaan, is in haar ogen een automatisch gevolg van stukken aardkorst, tektonische platen genaamd, die nu eenmaal over elkaar moeten schuren. Het énige wat Moeder Natuur zou kunnen zeggen is: wees op je hoede, en blijf uit de buurt.

Hoogstwaarschijnlijk heb je al meermaals filmpjes gezien over Shaolinmonnikken, wereldberoemd vanwege de associatie met hun zelfverdedigingskunsten. Ze reisden indertijd vaak veel door het land om het boeddhisme te prediken, en waren daardoor regelmatig het doelwit bij roofovervallen. Als antwoord op de aanvallen van bandieten ontwikkelden ze hun expertise in zelfverdedigingskunsten.

Maar, wat indien één van hen zich met kickboksers gaat meten?...

in 2015 annonceerde men 'Het Gevecht van de Eeuw' waarin de Shaolinmonnik Yi Long opkwam tegen Buakaw Banchamek uit Thailand.

Banchamek won na 12 ronden op punten. Hieronder zie je hem tijdens een training bezig...

En, wat kan er zoal voorvallen wanneer men overmoedig wordt?

Yin - Yang

Geweld...: zelfs in vele sporten niet weg te denken. Daar waar de anstigen en de zwakken het graag zouden zien verdwijnen, zullen de onversaagden en sterken er alles aan doen om het te behouden. 'Evenwicht' wordt dat in onze mensenwereld genoemd... - en, de hoofdreden waarom we oorlogen niet kunnen vermijden. Tenzij, schreef ik al, de mens ooit in staat is dat dierlijke in zichzelf te temmen en te overstijgen; teneinde uit te groeien tot een 'volwaardige mens'.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht