ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De mens, in sommige gevallen: hoe groter geest, hoe groter beest

Zeer veel mensen hebben totaal geen besef van de mate waarop hun eigen lichaam door diverse ikjes en persoonlijkheden wordt geregeerd.
door Tsenne Kikke - vrijdag 17 augustus 2018 15:47

Indien je ook aan Zelfkennis doet, zijnde: het kennen van jouw Zelf, houd je je in de eerste plaats met jezelf bezig en niet zozeer met al de anderen. Toch is het soms ook interessant om die anderen eveneens trachten te begrijpen, gewoonweg omdat we 'spiegels van elkaar zijn', en daardoor onszelf beter kunnen begrijpen.

Met onszelf bedoel ik in dit geval niet ons Zelf, maar onze persoonlijkheden en de honderdtallen kleine 'ikjes' die over ons lichaam kunnen regeren.

Hieronder drukte ik het verhaal van Chris Watts af: de man uit Colorado, die op tv een emotionele oproep deed in de hoop zijn echtgenote en twee dochtertjes terug te vinden. Misschien heb je het ook al gelezen, en ken je de ontknoping ervan. Maar, zelfs dan vind ik het interessant om er eventjes bij stil te staan, en in onszelf te kijken...

Dinsdag werd het opsporingsbericht verspreid van de zwangere Shanann Watts (34) en haar twee dochtertjes Bella (4) en Celeste (3). De politie beschouwde hun verdwijning als zorgwekkend, en zowel de FBI als het 'Colorado Bureau of Investigation' begonnen meteen met een zoekactie.

De 33-jarige Chris Watts, Shananns echtgenoot en vader van Bella en Celeste, beweerde dat hij zijn vrouw het laatst zag toen hij maandagochtend omstreeks 5u15 naar zijn werk vertrok. Zijn twee dochtertjes zag hij naar eigen zeggen vredig slapen via de babyfoon.

In een interview op NBC zei hij dat hij met Shanann nog een 'emotionele conversatie' had gehad, maar verder gaf hij daarover geen details. “Het voelt op dit moment onwezenlijk aan," legde hij uit. “Het is alsof ik in een nachtmerrie zit waaruit ik niet kan ontwaken.”

Toen hij rond de middag via de deurbelcamera zag dat er een vriend aanbelde, maar niemand opendeed, trok hij naar eigen zeggen naar huis. “Ik probeerde zo snel mogelijk thuis te geraken”, aldus Chris. “Ik negeerde stoplichten en haalde iedereen in om toch maar zo snel mogelijk thuis te zijn. Het klopte gewoon niet.”

Thuis trof hij niemand aan, hoewel Shanann's wagen wel nog op de oprit stond. “Toen ik thuiskwam, leek het wel een spookstad.”

Interessant is om hem eventjes te aanhoren...

Chris Watts werd ondertussen gearresteerd en heeft de drievoudige moord bekend. Het lijk van Shannon werd gevonden in een open veld, eigendom van de petroleumfirma waar hij werkte - want, woensdag kreeg hij zijn ontslag. Ook de lichaampjes van de twee kinderen zijn terecht, maar de politie gaf de precieze plaats niet kenbaar. Wel zei men dat ze in Shannan's buurt werden gevonden.

Is het niet vreemd dat een mens op zulk een rustige, onschuldige en meest overtuigende manier kan liegen?...

Normaliter kan je horen wanneer iemand aan het liegen is, omdat de intonatie van de stem dan veranderd. Doch, in dit geval is het moeilijk te ontwaren, omdat we niet weten hoe zijn stem in het dagdagelijkse leven klinkt. Wel knipperde hij veel met de oogleden, maar misschien doet hij dat in het gewone leven ook, de schijnheilige.

Jekyll & Hyde Syndroom

Elke persoon draagt in zich enkele donkere kantjes, en daarom: onvoorspelbaar. In elk geval is het in sommige gevallen heel normaal dat de ene persoonlijkheid een moord kan plegen, en dat al de andere persoonlijkheden er nadien daadwerkelijk helemaal niets van (willen) afweten. Zo vreemd zitten sommige menstypen in elkaar.

Sommige?... Wist je dat zeer veel mensen écht niet beseffen dat ze niet één zijn, en er - om de enkele minuten, bijvoorbeeld, een ander 'ikje' over datzelfde lichaam regeert? In jouw geval: op dit moment ben je niet de persoon van enkele minuten geleden, noch de persoon die deze morgen uit het bed stapte, noch de persoon van binnen de enkele minuten, enzovoorts. En, zelfs indien je het zou weten: wat ben je ermee?... :-)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht