ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over Verleden, Heden en Achteraf

Dossier reïncarnatie of Wedergeboorte: Is er na dit leven nog een 'achteraf'?
door Tsenne Kikke - woensdag 25 juli 2018 17:54

Het hoofdpodium van Tomorrowland werd zaterdagnamiddag tijdelijk door een zekere 32-jarige Bosnische-Zweedse dj Salvatore Ganacci in beslag genomen. Op onderstaande beelden kan je zien hoe hij in staat was het aanwezige publiek met zijn 'muziek' en clownesk gedrag te begeesteren.

Toch stelde ik mezelf de vraag: "Indien ik veel jonger zou zijn, zou ik ook zo'n Tomorrowland bijwonen?". Ik betwijfel het. Mezelf kennende, zou ik er zelfs geen cent aan besteden, maar...

In de veronderstelling dat een hoop vrienden zouden insisteren dat ik meeging, dan zou ik het misschien doen. Je weet wel: om 'hen te plezieren' - of: 'als dank, omdat ze mij zoveel aandacht gaven'. :-) En, hoe meer zielen, hoe meer vreugde, nietwaar?

Eenmaal daar aangekomen, ga ik er natuurlijk niet als een gevoelloze, betonnen blok staan, en zal ik me dus 'laten gaan'. De rest van deze tekst kan je misschien voor jezelf invullen - of, bekijk het filmpje - al was het maar voor enkele seconden of minuten. Zie jij jouw jeugdige zelf daar al tussen staan?

Achteraf zou ik misschien beseffen dat ik er toch beter aan had gedaan om niet aan hun trekken en sleuren toe te geven.

En, zo is het met zeer vele dingen in het leven gesteld: achteraf weten we meestal veel beter. Om die reden vraag ik me dan ook af of er na mijn dood een 'achteraf' is; een 'achteraf', waarmee ik dan ook nog iets met dat 'beter weten' kan aanvangen, natuurlijk.

Is er voor eenieder van ons wel een 'achteraf'? Wat 'weet' jij erover? Anders gezegd: natuurlijk kan je er niets over weten, maar wat denk je daarover te weten - en, waar heb je dat 'weten' vandaan gehaald?

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht