ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Juwelier, die overvaller doodschoot, opgepakt voor doodslag

De juwelier uit Oostakker werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag.
door Tsenne Kikke - zondag 8 juli 2018 1:47

Ik ben echt benieuwd naar de verdere afloop van deze zaak. Ik weet niet hoe jij of ik zouden reageren indien men ons zou willen overvallen. Natuurlijk kunnen we denken dat we het nu al weten, maar ik kan jou garanderen dat in het moment dat we er écht voorstaan we ons anders kunnen, of zullen gedragen.

Stel jezelf eens voor dat je juwelier bent, en er twee gewapende onnozelaars jou willen overvallen... Hoe zou jij reageren? Ikzelf zou me misschien op die twee boos maken, omdat zij in enkele seconden tijd dingen van mij willen ontfutselen waarvoor ik misschien mijn gehele leven heb gewerkt. Bovendien is de kans groot dat ik, bij de aanblik van hun wapens, naar de mijne grijp. Nu kan het zeer goed zijn dat er geen kogels in hun wapens zitten -  of, dat het nepwapens zijn; dingen, die ik natuurlijk niet kan weten.

Tevens is de kans groot dat die twee, bij het zien van mijn wapen, plots het hazenpad kiezen - of, in het andere geval ik mijn wapen niet ben laten zien, maar - wetende dat die twee knullen kunnen terugkomen - hen achterna ga, en vanwege mijn woede enkele kogels afvuur, met de bedoeling hen te raken.

Het zijn allemaal veronderstellingen, maar voor de juwelier, die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot, maken ze grotendeels deel uit van waarachtige gebeurtenissen.

De overval gebeurde rond het middaguur bij juwelier Moens in de Bredestraat in Oostakker. Twee verdachten waren de zaak binnengestapt. Ze droegen bivakmutsen. "Ze waren gewapend en ze hebben juwelen meegenomen, maar ze hebben niet geschoten," zei parketwoordvoerster Eva Brantegem. "Ze vluchtten met een bromfiets, maar de juwelier is hen achternagelopen met een vuurwapen. Hij heeft naar de overvallers geschoten, en de persoon die achteraan op de bromfiets zat, werd dodelijk geraakt. Ze konden nog enige tijd verder rijden, maar daarna is de achterste van de bromfiets gevallen. Er werd nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar hij stierf ter plaatse."

In de zaak waren op het moment van de overval klanten aanwezig. Zij werden opgevangen door Slachtofferhulp.

Wettige zelfverdediging?... De juwelier schoot niet in de zaak, maar op straat, terwijl de verdachten met de buit op de vlucht waren. "Hij is gearresteerd, en wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent voor doodslag," zei de parketwoordvoerster.

Volgens getuigen zou er drie keer geschoten zijn, maar dat is nog niet bevestigd. De juwelier werd door de speurders meegenomen voor verhoor en het labo nam maatregelen om kruitsporen op zijn handen te vrijwaren.

De identiteit van het slachtoffer, een jongeman, is nog niet publiekelijk bekend, en de andere dader is nog altijd voortvluchtig. Hij wordt opgespoord, werd er gezegd, en daarbij zette de politie de grote middelen in, waaronder een helikopter en speurhonden. “We stellen alles in het werk om hem op te sporen.” Maar, de identiteit van de dode man kan misschien - in dit zeldzame geval - tot de andere dader leiden.

Moest ik rechter zijn, dan zou ik die juwelier vrijspreken, de gevluchte dader laten oppakken, hem de verantwoordelijkheid van de dood van zijn kompaan in zijn schoenen schuiven, en hem daarvoor - bovenop de straf voor de feiten van de gepleegde overval - veroordelen. En jij?...

- Wordt misschien nog vervolgd -

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik om deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht