ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe moeilijk is het om een baby flamingo groot te brengen?

Bekijk vooral onderstaande timelapse video!
door Tsenne Kikke - woensdag 11 juli 2018 18:54

Naar het schijnt is het kweken van Amerikaanse flamingo's (Phoenicopterus ruber) veel moeilijker dan we op het eerste zicht zouden denken. Ook hun jongen grootbrengen, zou een geen al te gemakkelijke opdracht zijn.

Deze elegante vogelsoort, die in het hele Caribische gebied wordt gevonden, zal niet fokken als hun kudde niet groter is dan ongeveer 20 in getal - of, ook niet als de verhouding mannetjes/vrouwtjes op de een of andere manier uit het evenwicht is geraakt.

In de dierentuin van het Amerikaanse Columbus hadden verzorgers bijvoorbeeld jarenlang moeite met de reproductie van de dieren, omdat ze al die tijd moesten wachten totdat de omvang van de kudde vergrootte. Op dit moment zijn er 35 flamingo's, en de dierentuin heeft de afgelopen maand vijf nieuwe kuikens mogen verwelkomen.

Omdat ook in een dierentuin flamingo's natuurlijke vijanden hebben, zoals de havik bijvoorbeeld, die zomaar uit de lucht naar beneden kan afdalen om uit de modderige nestheuvels eieren te stelen, worden die eieren in broedmachines 28 dagen lang uitgebroed; dit, terwijl de onwetende moeder flamingo's zich met namaakeieren moeten tevreden stellen.

Een andere reden om de eieren te beschermen, is het feit dat er onder flamingo's een eiermijd kan bestaan, waardoor broedende koppels elkaars eieren trachten te stelen, of ze gewoonweg vernietigen.

Onderstaand filmpje vertelt jou er meer over de broedmachine, en zo meer...

Tof, hé! Hierna volgt, onder andere, een timelapse video, die in de loop van 24 uur op 19 juni is opgenomen, waarin je kunt zien hoe een kuikentje uit het ei komt. Het woog slechts 85 gram.

En nu we het toch over flamingo's hadden, iets uit de 'Oude Doos': Pretty Flamingo uit 1966 van de Manfred Mann...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht