ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe knettergekke mensen onze wereld bevolken

In sommige gevallen is het des te beter dat je iemand minder goed kent.
door Tsenne Kikke - donderdag 26 juli 2018 16:11

Politici zijn ook maar doodgewone mensen, net als professoren aan een universiteit, jouw beenhouwer, en zo meer. Anders gezegd: hun 'zijn' kan 5 à 6 jaar oud zijn - of, lange tijd geleden reeds afgestorven zelfs. Je hoeft me natuurlijk niet te geloven , maar de Amerikaanse politicus Jason Spencer is daarvan een prachtvoorbeeld.

Spencer is, of was, een Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden in de staat Georgia. Zijn partijgenoten eisten zijn ontslag nadat hij was beetgenomen door de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Eerst verzette Spencer zich nog tegen dit verzoek, maar daarna heeft zijn woordvoerder bekend gemaakt dat hij aan het eind van deze maand opstapt.

In het nieuwe tv-programma 'Who is America' van Sacha Baron Cohen liet de debiele man zich verleiden tot racistische uitspraken over Afro-Amerikanen, Aziaten en mensen uit het Midden-Oosten. Op vraag van de komiek Sacha Baron Cohen, die zich voordeed als een voormalig lid van de Israëlische geheime dienst, liet de achterlijke Spencer ook nog eens zijn broek en onderbroek zakken. Met zijn ontbloot achterwerk riep hij “USA, USA! Motherfucker!”, en probeerde hij daarmee zijn ‘aanvaller’ af te schrikken. Het meest bizarre fragment ging na de uitzending viraal op het internet.

Sacha Baron Cohen slaagt er tijdens elke opname van 'Who is America' in om menselijk uitziende wezens de dingen hardop te laten zeggen die ze anders niet zouden uitspreken, maar het wél denken. Om die reden schreef ik onlangs nog dat ik elke kennismaking met mensen zo oppervlakkig mogelijk wil maken - want, van zodra ik ze beter leer kennen en hun 'ware zijn' naar voren treedt - of, als ik het als afwezig gewaarword, begin ik meestal van hen als het ware te huiveren. :-)

Je zult me misschien niet geloven, maar er lopen ontelbare ziekelijke geesten en ondoden rond. Zelfs vermomd in een maatpak of mooi kleedje. Anders gezegd: aan hun uiterlijk zul je niet kunnen zien hoe gestoord ze innerlijk zijn. Nog een voorbeeld daarvan?...

Over 'Gunimals' en 'Puppy Pistols'

De eerste aflevering van 'Who is America' deed ook al van zich spreken. Daarin liet Cohen onder meer wapenlobbyist Philip Van Cleave wapens voor kinderen promoten... (Nota: de drie fimpjes vormen één geheel.)

De openbare omroep Canvas heeft de uitzendrechten van Baron Cohen's programma aangekocht. Vanaf september komt het op het onlineplatform vrt.nu, een maand nadien wordt de reeks ook uitgezonden op het klassieke tv-scherm. Ikzelf kijk er alvast naar uit.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht