ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: hoe Thaische voetballers een boeddhistisch ritueel moesten ondergaan

… of: hoe sterk godsdiensten nog immer vat hebben op de onwetende mens.
door Tsenne Kikke - vrijdag 27 juli 2018 5:08

De meer dan 4.200 godsdiensten, sekten, leefgemeenschappen, en zo meer, blijven de mens alsmaar beïnvloeden, en elke gebeurtenis kan in elk van die geloofsovertuigingen heel gemakkelijk worden geïntegreerd. Moest Thailand voor 100% katholiek zijn ingesteld, dan zou men daarvan gebruik maken om mensen te laten inzien in hoeverre God's Wegen ondoorgrondelijk zijn, en er velen mee bekeren.

In onze gewesten zou dat vandaag de dag misschien niet meer pakken, maar in vele landen, waaronder Thailand, nog wel. Oké, niet met het katholicisme, maar met het boeddhisme - want aldaar is het een opgedrongen staatsgodsdienst. Kinderen weten er, net als hun ouders, och arme niet veel beter.

Zo is de voetbalploeg, die een kleine twee weken vastzat in een grot, gestart met een boeddhistisch zuiveringsritueel. Elf van de twaalf jongens, én hun coach, zijn op dit ogenblik in een tempel negen dagen lang aan het bidden, bijna even lang als ze in de grot zaten, vooraleer ze gevonden werden. Nadien zullen ze - uit dankbaarheid - verder worden voorbereid op hun leven als boeddhistische monnik.

Ekarat Wongsukchan, de moeder van één van de jongens, zei dat negen dagen het maximum was, omdat ze daarna allemaal terug naar school moeten gaan om zich voor hun examen klaar te stomen.

Ondertussen werden hun haren kortgeknipt, waarna ze daarna - volgens boeddhistische traditie - werden kaalgeschoren. Slechts één van hen, Adul Sam-on, deed er niet aan mee, omdat hij katholiek is. Een geluksvogel, nietwaar?

Maar het goede nieuws kennen we al: ze werden allemaal uit hun hachelijke situatie gered.

Vraagje: Veronderstel dat het voorval zich in onze gewesten had voorgedaan, en jouw kind erbij betrokken was. Zou jij... (je weet wel)?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht