ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De vader Meghan Markle geeft och arme maar niet op…

Dossier Zelfkennis: Over het thema 'Lijden'….
door Tsenne Kikke - maandag 30 juli 2018 22:32

Over 'loslaten' ...

"Je kinderen zijn jouw kinderen niet," schreef Kahlil Gibran, maar ondanks deze wijze woorden zijn er nog immer ontelbare ouders die hun kinderen als hun bezit aanschouwen.

'k Geef wel toe dat er tussen ouder en kind banden bestaan - doch, indien één van beide partijen die banden wenst te verbreken, dan moet men dat met liefde kunnen aanvaarden. Ikzelf kan erover meespreken.

Toch zijn er velen, die daar anders over denken, en het beste voorbeeld dat uit het leven is gegrepen, is die van de vader van Meghan Markle.

Het is alsof die man van zijn lijden houdt; een lijden, dat hij hoogstwaarschijnlijk nooit zal opgeven, en daardoor in zichzelf nooit of te nimmer gelukkig kan worden. Weet, dat gelukkig-zijn, een toestand van 'zijn' is, schreef ik al eerder. Begrijpe wie begrijpen kan.

Nota: Best is om, vooraleer verder te lezen, een klein beetje zachte vioolmuziek op de achtergrond af te spelen - en, houd een zakdoek klaar.

"De nummers die ik had, zijn niet meer in gebruik. Ik kan haar op geen enkele manier meer contacteren," klaagde hij. "Het heeft me diep gekwetst dat ze me heeft afgesneden. Op 4 augustus is ze jarig en ik zou haar graag een gelukkige verjaardag wensen. Wat kan ik nu doen, een kaartje sturen?"

Bovendien vind hij de manier waarop hij al maandenlang door de koninklijke familie wordt behandeld maar niets. "Ze gaan met mij om op een manier die prinses Diana zou veracht hebben. Dat is niet waar zij voor stond. Het kan me trouwens niet schelen dat Harry nu nooit meer tegen me zal willen praten. Ik zal het wel overleven."

Maar, onmiddellijk daarna ging hij de emotionele chantagetour op met de zeggen: "Ik denk niet dat ik mijn kleinkinderen ooit te zien zal krijgen. Misschien is iedereen wel beter af als ik gewoon doodga. Als Meghan nooit meer met me wil praten, dan weet ik niet hoe ik verder kan leven zonder een gebroken hart. Het is allemaal de schuld van de koninklijke familie. Ik zie hoe zwaar ze onder druk staat, het valt op haar gezicht af te lezen. Je ziet het haar zichzelf afvragen als ze nog maar haar benen op de juiste manier probeert te kruisen."

Vooral omdat hij naar eigen zeggen van Meghan de vrouw heeft gemaakt die ze nu is, doet het zo'n pijn... "Ik heb bijna mijn limiet bereikt met Meghan en de royals. Ze willen dat ik zwijg en gewoon wegga. Haar gevoel van superioriteit maakt me woest, maar Meghan zou niets zijn zonder mij. Ik heb haar de hertogin gemaakt die ze nu is. Het lijkt alsof ze is vergeten dat ik haar voor een groot deel heb opgevoed."

Snik, snik, en sterven van verdriet

Naar verluidt zal Meghan voor haar 37ste verjaardag afreizen naar de VS om even bij haar vrienden te zijn. Haar halfzus Samantha pleitte er ondertussen voor dat ze van de gelegenheid gebruik zou maken om haar vader een bezoekje te brengen. "Ik spreek hem elke dag. Ik zie dat zijn gezondheid lijdt onder het feit dat ze geen contact meer hebben. Als Meghan nu niet zorgt dat ze papa kan ontmoeten, dan zou dat erg wreed en kwetsend zijn. Het zou zijn hart breken en hij zou sterven van verdriet."

Vraagje: ken jij, beste lezer, ook ouders die hun kinderen op een emotionele manier trachten te chanteren, en daarbij - bewust of onbewust - genieten van het lijden dat ze zichzelf hebben aangedaan?

Gurdjieff: "Het lijden opgeven, is een heel moeilijke opdracht. De mensen zijn bereid afstand te doen van welk plezier ook, maar niet van hun lijden. De mens is zo gemaakt dat hij nergens zozeer aan gehecht is als aan zijn lijden." Waar, of onwaar?...

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht