ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De chauffeurs van Flixbus zijn de plunderingen in Brussel-Noord kotsbeu

Reizigers worden niet enkel en alleen bestolen, maar ook bedreigd.
door Tsenne Kikke - vrijdag 20 juli 2018 14:49

Nu kan het heel goed zijn dat al die vluchtelingen een zegen zijn voor eender welk Europees land, maar de chauffeurs van de internationale busmaatschappij 'Flixbus' klaagden over dieven die aan de haal gingen met de bagage van reizigers. Dat niet alleen: die reizigers worden op de koop toe bedreigd. De lokale politie werkt naar het schijnt aan een actieplan, maar wijst ook op de verantwoordelijkheid van Flixbus zelf...

"Het is daar in het station Brussel-Noord één grote roversbende," zei de Nederlandse Flixbus-chauffeur Ron Weerman in 'Het Nieuwsblad'. "Groepen criminelen staan ons op te wachten om busreizigers te beroven en bagage te stelen."

"Van een grote bende is niet echt sprake, maar we weten wel van zakkenrollers, die vaak bekend zijn bij onze politiemensen en die daar rondhangen," zei de woordvoerder van politiezone Brussel-Noord. "Ze staan te wachten tot de bagage wordt uitgeladen, en proberen dan hun slag te slaan."

In elk geval zijn de chauffeurs FlixBus de onveilige situatie aan Brussel Noord kotsbeu en trokken aan de alarmbel. Bendes aan het station veroorzaken overlast en wachten de FlixBussen op om reizigers te beroven. Volgens de chauffeurs vinden er aan het station vaak intimidatie en geweld plaats, worden er messen getrokken, en zijn diefstallen en ruzies er dagelijkse kost. Indien je er jouw gsm bovenhaalt om iemand te bellen, is de kans groot dat hij uit jouw hand wordt weggerukt, en zo meer.

Maar ook in Frankrijk zat het FlixBus vorige week niet mee. Tijdens de overwinningsroes van Frankrijk op het WK, maakte een groep amokmakers misbruik van het feestgedruis om een rijdende FlixBus in Grenoble gewoonweg leeg te plunderen.

Wel snap ik niet waarom - in onderstaand geval - alles niet op slot werd gedaan. Jij wel?

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht