ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Joepie! De Griekse economische crisis is eindelijk voorbij!

Einde van Griekse crisis? De Grieken merken daar niets van: “Ze zijn gek, daar in Brussel!”, luidde het.
door Tsenne Kikke - vrijdag 29 juni 2018 21:18

"De Griekse crisis is over," zei Eurocommissaris Pierre Moscovici van Financiën vorige week. Maar de Grieken zelf denken daar heel anders over.

Een week geleden jubelden de eurolanden dat Griekenland vanaf eind augustus financieel weer op eigen benen staat. Het tijdperk van in paniek afgesloten noodleningen is voorbij. Het land kreeg verder enige lucht door uitstel van de afbetaling op een deel van de torenhoge staatsschuld. Het akkoord was aanleiding voor veel felicitaties over en weer tussen de EU, het Internationaal Monetair Fonds en de Griekse regering, maar Athene verkeert allerminst in feeststemming. Acht jaar snoeihard bezuinigen heeft diepe sporen achtergelaten.

Bron: HLN.be

Oeps!...

"Je hebt 14% van dit artikel gelezen. Gratis verder lezen, kan! Door jouw e-mailadres in te vullen," stond er op de website van HLN.be afgedrukt. Maar, meer hoefde ikzelf niet te weten - want, de foto die erbij was afgedrukt, sprak boekdelen... Voor mij toch.

Ik wil de Grieken niet tegen hun schenen stampen, maar volgens mij leven aldaar zeer vele zelfstandigen in een sfeer daterend uit de jaren 1970-1980. Bekijk, bijvoorbeeld, onderstaande foto's...

Toegegeven: mijn persoonlijke ervaringswereld is slechts beperkt tot Thessaloniki.

Toen ik er enkele jaren geleden 7 dagen doorbracht, viel het me op dat er honderdtallen van die kraampjes te vinden waren, meestal de ene naast de andere. Voor mij kwam het geheel als ouderwets, zelfs kitscherig over.

Die souvenirwinkels en -kraampjes leven dus niet van de plaatselijke bevolking, maar eerder van de toeristen, waardoor sjacheren, net als in Turkije, deel uitmaakt van de plaatselijke transacties. Het komt er dus op neer dat je de handelaar ontmoet die bereid is om jou de beste kortingen aan te bieden. Anders gezegd: hij, bij wie de nood het hoogste is.

In elk geval: laten we maar geloven dat de crisis in Griekenland tot het verleden behoort; dit ondanks het feit dat de meeste mensen hun hypotheken en/of andere schulden niet kunnen afbetalen, en zeer veel firma's en banken in wezen al failliet zijn. Dus..., hoe ziet de huidige realiteit er daadwerkelijk uit? Twee toekomst voorspellende voorsmaakjes...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht