ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De 18-jarige Josie raakte binnen een jaar zomaar zestig kilo kwijt

Josie Desgrand : “Afvallen was mijn beste beslissing ooit.”
door Tsenne Kikke - zaterdag 30 juni 2018 18:20

Josie Desgrand, een Australische tiener uit Brisbane, heeft haar leven veranderd door maar liefst de helft van haar gewicht te verliezen; dit, in minder dan een jaar tijd. Op 16-jarige leeftijd woog ze maar liefst 112 kilo...

“Ik voelde me walgelijk om hoe ik eruit zag”, zei ze. “Ik kon alleen in winkels waar ze extra grote maten hadden, shoppen, terwijl mijn vriendinnen in alle leuke, trendy winkels hun kleding konden kopen. Daardoor voelde ik me zo beschaamd...”

Het dieptepunt kwam er tijdens het trouwfeest van haar tante, aan het strand. Toen de familie op een houten pier moest gaan staan voor een foto, was Josie zo bang dat ze door de houten planken zou zakken, dat ze wist dat er iets moest veranderen. “Ik wist dat als ik nu niets zou veranderen, ik me m’n hele leven zou proberen te verbergen.”
 
Junkfood

Het meisje probeerde op eigen houtje verschillende diëten uit om af te vallen, maar tot haar zestiende, lukte het haar niet. Toch wist ze dat er íets moest veranderen. Josie begon zich in haar eigen voedingspatroon te verdiepen en kwam tot de conclusie dat ze vooral 'junkfood' at: lege calorieën. “Ik begon met het mijden van suiker, koolhydraten en bewerkte producten. Ik dronk bijvoorbeeld heel erg veel fruitsap, zonder dat ik wist dat daar heel veel suiker inzit. Ik moest mezelf echt aanleren wat goed was en wat slecht.”

Gezonder eetpatroon en meer beweging

Niet alleen veranderde het meisje haar eetpatroon, ook begon ze met fitnessoefeningen, gewoon via een YouTubefilmpje in de huiskamer, omdat ze door haar gewicht niet naar de fitness durfde. En al het harde werken loonde: binnen een jaar was ze zestig kilo, de helft van haar lichaamsgewicht, kwijt, iets wat ze zich nooit voor mogelijk had gehouden. “Ik herinner me hoe ik een keer in bed lag en naar alle ‘tranformatiefoto’s’ op sociale media keek en hoe graag ik dat ook wilde”, zei ze. “Ik zou aan anderen, die in hetzelfde schuitje zitten, willen zeggen: geef niet op, het afvallen zal uiteindelijk je leven veranderen en je zal er nooit spijt van hebben. Het was de beste beslissing die ik ooit genomen heb.”

Om anderen op weg te helpen, heeft Josie een maaltijdplanner ontwikkeld waarin ze de maaltijden deelt die ze at terwijl ze tegen de kilo’s aan het strijden was. Ze heeft inmiddels zelf ook een drukbezocht Instagram-account waarin ze verslag doet van haar nieuwe, gezondere levensstijl én waarop ze laat zien van hoe ver ze is gekomen. “Je gaat er nooit helemaal honderd procent klaar voor zijn, en het is nooit ‘het juiste moment’ om met afvallen te beginnen. Maar, als je het wil, dan moet je er toch gewoon aan beginnen. Just do it!”

Bron: HLN

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht