ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zweden is zich nu al voor de eerstvolgende wereldoorlog aan het voorbereiden

In Zweden is iedereen nodig voor de totale verdediging van het land.
door Tsenne Kikke - dinsdag 22 mei 2018 16:56

Er zijn 28 EU lidstaten - maar, indien de Verenigde Staten en Rusland elkaar ooit de oorlog verklaren, is de vraag: "Welke landen zullen Rusland steunen, en welke de Verenigde Staten, zijnde: Donald Trump?"

Weet, dat landen, die al jarenlang met elkaar een stilzwijgende oorlog voeren, die gelegenheid zullen te baat nemen om openlijk partij te kiezen. Zo zal Turkije Rusland steunen en Griekenland de Verenigde Staten, en zo meer.

Ikzelf zie het niet al te snel gebeuren, tenzij landen als Noord-Korea, Syrië, Israël, Iran, en zo meer, er een stokje voor steken. Zelfs indien dat gebeurt, hoop ik dat de oorlog zélf in dat land wordt uitgevochten, en niet in onze gewesten. In elk geval is Zweden zich gewoontegetrouw aan het voorbereiden...

'Om kriget kommer', Zweeds voor 'Als de oorlog komt", was een pamflet dat vanaf 1943 tot 1991 aan elk huisgezin afgeleverd werd. Daarnaast werd dezelfde tekst - tot zelfs in het begin van deze eeuw - in het laatste gedeelte van de Zweedse telefoonboeken afgedrukt. De publicatie bevatte informatie over hoe men tijdens een nationale crisis zou moeten reageren, vooral als het om een nucleaire oorlog ging.

Herdruk

Wegens de huidige onstabiele internationale politieke situatie nam de Zweedse regering het besluit om zowel deze als volgende maand een nieuwe versie ervan onder de 4,7 miljoen huishoudens te verspreiden.

In een twintig pagina’s tellende publicatie wordt haarfijn uitgelegd hoe ze moeten reageren wanneer er oorlog uitbreekt. Daarin staat hoe de landgenoten zich in dat geval kunnen verzekeren van basisvoorzieningen zoals voedsel, water en warmtebronnen. Ook wat sommige waarschuwingssignalen betekenen, waar mensen kunnen schuilen voor bommen, en hoe ze kunnen bijdragen aan de totale verdediging van hun land.

Het boekje is geïllustreerd met gevechtsvliegtuigen, en families die hun huis ontvluchten, omdat er een ramp is uitgebroken. Lezers worden ook voorbereid op gevaren, zoals cyber- en terreuraanvallen, en klimaatverandering. Op een bepaalde pagina legt de overheid ook uit hoe je vals nieuws kan herkennen - want: “landen en organisaties proberen onze waarden en onze handelingen te beïnvloeden”, staat erin te lezen.

Een gedetailleerde pagina legt vervolgens uit hoe men het huis tot een bunker  kan omvormen om er lange tijd in te kunnen verblijven. Belangrijk is om dan voedsel te stockeren; voedsel, dat men snel kan klaarmaken, niet bederft, weinig water nodig heeft - of, dat men niet moet bereiden.

En wanneer er een gewapend conflict zou uitbreken, is “iedereen verplicht om bij te dragen aan het land. We hebben iedereen nodig voor de totale verdediging van Zweden”. Iedereen tussen zestien en zeventig jaar “kan opgeroepen worden in geval van oorlogsdreiging”.

En, beste lezer: wat denk jij daarvan? Is Zweden zich onnodige zorgen aan het maken?...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk: net als de vele duizenden anderen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht