ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Onafgewerkt stripteasenummer leidde naar Highway to Hell, en zo meer …

Enkele nieuwe voorbeelden uit de recente ‘Britain’s Got Talent’…
door Tsenne Kikke - dinsdag 1 mei 2018 22:39

Geflankeerd door een priester leek de 68-jarige Jenny Darren een rustige oudere dame, die haar kans kwam wagen tijdens ‘Britain’s Got Talent’. Maar, zodra Jenny mocht beginnen met haar act ontpopte ze zich tot een ware diva. Heel even keek iedereen verbaasd toe. Alles leek er op dat ze een striptease act zou beginnen, maar toen het nummer vorderde, beseften ze dat ze inderdaad een pittig talent had. En dat leverde een staande ovatie op...

Ook de 10-jarige Calum Courtney verdiende een geweldig applaus...

De 12-jarige Jack, en zijn 43-jarige vader Tim, 'zijn de gelukkigen'...

Congolese contratenor Serge Kakudji in Koningin Elisabethwedstrijd

Ook in de wereld van de muziek bestaat er een onderscheid tussen Kunst, kunst, kunstig, kitch, en pure rommel.

Niet iedereen zal het nieuws appreciëren, maar vanavond startte de Koningin Elisabethwedstrijd 2018. Van 1 tot en met 12 mei zullen 55 jonge zangers en zangeressen van over de hele wereld zich in Flagey en Bozar met elkaar meten in aanwezigheid van een prestigieuze internationale jury.

Daar zijn zes Belgische sopranen bij en een 'halve' Belg, namelijk: Serge Kakudji. Hij is in 1989 geboren in Kolwezi, in Katanga, en werd al snel opgemerkt met zijn zuivere stem. Dankzij beurzen kon hij in Europa studeren. Nu is hij aan de slag in operahuizen, vooral in barokopera's. Maar hij kleurt ook buiten de klassieke lijntjes: enkele jaren geleden nam hij deel aan de KVS-voorstelling 'Coup Fatal'.  

Kakudji klimt inderdaad verbazingwekkend hoog op zijn toonladders. Als we aan een hoge mannenstem denken, dan denken we aan gecastreerde zangers uit de geschiedenis, zoals Farinelli. Nu zijn het mannen die met een falsetstem of een kopstem zingen, te vergelijken met een alt of zelfs een mezzo bij de sopranen, waaronder Serge Kakudji.

Hoe de juryleden over zijn talent zullen beslissen, weten we nu natuurlijk nog niet, doch over zijn bijzondere levensloop is ook een documentaire gemaakt, getiteld: 'Rêve Kakudji', waarvan hieronder een korte trailer.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht