ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog op zoek naar een naam voor de toekomstige baby?…

Een naam voor een baby vinden is niet altijd een gemakkelijke opdracht.
door Tsenne Kikke - vrijdag 11 mei 2018 20:11

Van zodra men beseft dat men zwanger is, kan een naam voor de baby vinden maanden in beslag nemen. Ik kan erover meespreken...

Nadat mijn eerste zoon in Australië pas geboren was, had ik nog altijd geen Engels klinkende naam voor hem gevonden - en in afwachting ervan werd hij in het moederhuis als 'boy' ingeschreven. Het was vele dagen later dat hij de naam, die hij nu draagt, toebedeeld kreeg. Ik moest wel, omdat ik in het stadhuis aangifte moest doen vooraleer de wettelijke termijn was verstreken.

Die naam werd samengesteld uit de klinkers en medeklinkers van mijn voornaam en die van mijn toenmalige partner, hetgeen betekent: dat de naam van mijn tweede zoon, die ook in Sydney is geboren, op een-twee-drie gevonden werd door dezelfde formule toe te passen.

Maar, anderen vinden tegenwoordig hun inspiratie uit de namen van acteurs en andere beroemdheden, bijvoorbeeld. Zo heeft de Amerikaanse 'Social Security Administration' zonet de meeste populaire namen van 2017 gepubliceerd.

En, hoe ouderwets het ook mag klinken, was 'Emma' de meest populaire naam voor meisjes, maar de anderen klinken niet veel moderner, vind ik, behalve 'Ava'. Niets te maken met 'Ava Papierwaren' natuurlijk, maar eerder met Ava DuVerna, de vrouw die in 2017 de 'TIME’s list of the 100 most influential people' samenstelde.

Hieronder vind je een opsomming van de 10 meest gekozen meisjes- en jongensnamen:

1. Emma - 2. Olivia - 3. Ava - 4. Isabella - 5. Sophia - 6. Mia - 7. Amelia - 8. Charlotte - 9. Evelyn en 10. Abigail.

1. Liam - 2. Noah - 3. William - 4. James - 5. Logan - 6. Benjamin - 7. Mason - 8. Elijah - 9. Oliver en 10. Jacob.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht