ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Laagopgeleiden? Lager geschoold personeel? … Dit mag je nooit meer zeggen!

Hieronder worden twee van de vele stokpaardjes van Marianne Zwagerman aangehaald…
door Tsenne Kikke - zaterdag 5 mei 2018 16:15

Marianne Zwagerman: "In mijn boek 'Kluitjesvolk' beschrijf ik hoe Nederland een aangeharkt rubberentegelparadijs werd waarin ambachtsmensen op een zijspoor zijn gezet door arrogante academici, betuttelaars en regeltjesbedenkers. De macht moet terug naar ambachtsmensen is mijn pleidooi. Mensen die we NOOIT MEER laagopgeleid mogen noemen, want dat ZIJN ze niet. Ze zijn praktisch opgeleid, dat is niet minder dan theoretisch opgeleid. In mijn lezingen, zoals hier bij de 'Straight Line Business School' praat ik daar graag en stellig over. Nou ja, kijk zelf maar even."

Ze kan vlijmscherp zijn, en daarbij neuzen afbijten, maar ik hoor ze wel graag bezig... :-)

Marianne Zwagerman over innovatie en leiderschap...

Een ander Zwagerman-stokpaardje

Als korte introductie tot dit onderwerp kunnen we op Wikipedia het volgende lezen: "Klimaatverandering kwam aan het eind van de 20ste eeuw in de belangstelling vanwege een geobserveerde opwarming van de Aarde. In het geologische verleden zijn er perioden geweest waarin het op land meest warm en vochtig was of juist erg heet en droog. Er zijn ook perioden geweest waarin het op aarde veel kouder was dan nu, zoals tijdens de ijstijden. De verschillen in klimaat gedurende de verschillende perioden zijn het grootst in de poolgebieden en rond breedtegraden waar in de moderne tijd een gematigd klimaat heerst. Ze zijn het kleinst rond de evenaar en tussen de keerkringen."

Marianne Zwagerman verwees in het verleden dan ook meermaals naar de 'onnodige massahysterie' omtrent klimaatverandering, en zo meer, zonder evenwel rekening te houden met het feit dat de Aarde, enerzijds al 4,5 miljard jaar bestaat, maar dat anderzijds de echte industriële revolutie slechts vanaf de 18e-19e eeuw een aanvang nam, waarbij grote veranderingen optraden in de landbouw, nijverheid, mijnbouw, transport en technologie.

En, wat uitlaatgassen betreft: in 1885 bouwde Carl Benz de (driewiel)auto uitgerust met een benzinemotor. Dit voertuig was de start voor de ontwikkeling en doorbraak van dit type verbrandingsmotoren.

Laten we zeggen dat de mens de schade - indien er van 'schade' sprake kan zijn - in de laatste 400-tal jaren aan het aanrichten is, zijnde - vergeleken met de ouderdom van onze planeet: in minder dan een fractie van een seconde.

Wat is het nut van bliksemstralen?

Als we het over luchtkwaliteit hebben, kunnen we er, bijvoorbeeld, gerust het stoken met brandhout bij betrekken. Vanaf het ogenblik dat de eerste menstypen-met-een-beetje-bewustzijn honderdduizend jaar geleden met vuur hebben leren omgaan (dankzij de gevolgen van blikseminslagen, schreef ik reeds eerder), kunnen we zeggen dat bliksem voor Moeder Natuur eveneens een reden van bestaan heeft, maar die dan ook wel bosbranden veroorzaken, die niet al té gezond zijn voor het milieu.

Anders gezegd: we zouden naar het geheel moeten kunnen kijken. Ik bedoel, voor zover mogelijk: sinds het ontstaan van onze Aarde, en vanaf de dag dat de mens op deze planeet verscheen, en ons niet blindstaren op onderdelen, noch op zaken die uit het Context van het Geheel werden getrokken, enzovoorts.

In elk geval doen we er goed aan om, onder andere, wagens op andere brandstoffen te laten rijden, al was het maar omdat we dan niet langer afhankelijk zijn van al die (oorlogvoerende) olieproducerende landen.

Wat denk jij over de zonet besproken onderwerpen, beste lezer?

Appendix

Over het thema 'Zwagerman's klimaatverandering'...: klik op deze link. Hieronder vind je er alvast een voorproefje van...

Pieter Derks over Marianne Zwagerman's opinies aangaande klimaatbeleid...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht