ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Westerse producten worden in het Midden-Oosten op een andere manier gepromoot

Hoe reclame van land tot land kan verschillen…
door Tsenne Kikke - woensdag 18 april 2018 14:55

Bikinis en minirokjes zult je in de meeste landen van het Midden-Oosten niet al te snel ontwaren. Landen, zoals Saoedi-Arabië en Iran, handhaven strenge wetten, waardoor vrouwen verplicht worden om zich in overeenstemming met de islamitische traditie te gedragen. Zo mag elke huid, buiten het gezicht en de handen, in het openbaar nooit toonbaar worden gemaakt. Deze beperkingen gelden zelfs voor Shakira, Britney Spears en Madonna.

Nochtans is het dragen van onthullende, sexy kleding een geweldige manier om vrijwel alles in onze gewesten aan de man en vrouw aan te prijzen. Wanneer deze stomende beelden, via media en reclame, in islamitische gebieden terechtkomen, moeten ze echter aangepast worden voordat ze aan het 'gevoelige publiek' kunnen worden blootgesteld.

In de meeste gevallen neemt de religieuze politie, die verantwoordelijk is voor censuur - bekend als 'mutaween' - gewoonweg een doek, of een grote oude sjaal, om iemands bovenlijf te bedekken. Maar, de laatste tijd leert men aan hoe er op een creatieve manier met Photoshop kan worden omgegaan. Hieronder vind je enkele voorbeelden van bewerkte afbeeldingen...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht