ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom je elektrische handdrogers in toiletten beter vermijdt

Best is om je handen met papieren doekjes af te drogen.
door Tsenne Kikke - dinsdag 17 april 2018 3:44

Wie net naar het toilet is geweest en zijn handen heeft gewassen, vermijdt beter de elektronische handdroger, want die zou wel eens veel viezer kunnen zijn dan je ooit had gedacht. Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat ze net deeltjes uitwerpselen weer op je handen blazen.

We leren van kleins af aan dat je je handen moet wassen na een bezoekje aan het toilet, maar als het gaat over hoe je ze moet afdrogen, blijft het oorverdovend stil.

Een studie van de 'University of Connecticut', die werd gepubliceerd in 'Applied and Environmental Microbiology', toonde alvast aan dat je beter toch niet voor een elektrische handdroger kiest. Die toestellen zuigen namelijk lucht op waarin zich kleine deeltjes stoelgang en urine bevinden en blazen die weer uit recht op jouw handen.

Die kleine deeltjes uitwerpselen komen in een zogenaamde aërosol terecht na het doorspoelen. Zo worden partikels van wat je zonet hebt geproduceerd tot vier meter hoog de lucht in gekatapulteerd, tenminste als je het deksel niet eerst naar beneden hebt gedaan. Ze komen zo in de handdrogers terecht, die ze op hun beurt over de hele wc-ruimte, en soms zelfs nog veel verder verspreiden.

Potientiële ziekteverwekkers

"Deze bevindingen tonen aan dat heel wat soorten bacteriën, inclusief potientiële ziekteverwekkers, op de handen terecht kunnen komen als ze blootgesteld worden aan handdrogers, en dat veel van die sporen zo over hele gebouwen verspreid kunnen worden," zei hoofdauteur en professor in de microbiologie Dr. Peter Setlow.

Setlow is in elk geval zelf gestopt met die dingen nog te gebruiken en in de toiletten van de 'University of Connecticut' vind je voortaan ook papiertjes terug waar je jouw handen mee kunt afdrogen.

Bron: GVA

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht