ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Niet enkel jouw lichaam maar ook je brein heeft gezonde voeding nodig

Hierbij krijg je de gelegenheid om met Jim Kwik kennis te maken. "Dank u" zeggen, hoeft niet. :-)
door Tsenne Kikke - dinsdag 10 april 2018 20:51

Tijd...: benut, of verspil het

Pavlov's honden reageerden op het belgerinkel. Maar, tenzij ik iemand verwacht, hoeft geen mens aan mijn deur aan te bellen met de verwachting dat ik open doe, hem binnenlaat, en zomaar toestemming geef mijn tijd te verprutsen.

Zelfs indien ik tijd in het meest banale investeer, zoals een computerspel om mijn gedachten te verzetten, bijvoorbeeld, doe ik dat in 'mijn tijd'. En geen mens heeft het recht zomaar om een deel van die tijd in beslag te nemen. Zelfs indien mijn gsm begint te rinkelen, kijk ik eerst na wie het zou kunnen zijn, en ja: onbekende nummers maken geen kans dat ik opneem, enzovoorts.

Een meest aangename, frisse wind

Maak kennis met Jim Kwik, een geheugentrainer, zou ik durven schrijven. Als hij op een podium staat, kan hij aan 50 mensen vragen om hun namen op te noemen, of een getal van 1 tot 100. Achteraf is hij in staat om die 50 namen, of getallen, één voor één vanuit het hoofd te herhalen.

Nochtans is dit iets dat elke mens zou kunnen, zei hij daarbij. Maar ja, een mens moet het durven geloven, en zich niet verlaten op de bestaande inhoud van zijn hersenen - want, een stemmetje kan zeggen: "Dit is niets voor jou, man!..."

Kortom, 'k wou dat er meer mensen van zijn niveau op deze Aarde rondliepen. Om ermee op een gezonde manier te kunnen converseren, bijvoorbeeld... :-) Jij ook? Want, zoals je hierboven op het einde van een interview voor jezelf hebt kunnen aanhoren, is het heel belangrijk met wat voor soort mensen je omgaat. Anders gezegd: enkel en alleen met mensen, die op jou een positieve invloed hebben. Ben jij daarmee omringd? En..., bent jijzelf een positieve invloed voor anderen?

Snap je nu waarom ik niet zomaar elke sterveling in mijn leven toelaat? Behalve als hij bij een koerierdienst werkt, aanbelt, en heel even een pakje komt afleveren. :-)

Toegegeven: ik verwacht hem dan op die dag.

Toch geef ik tegenwoordig de voorkeur aan Ophaalpunten, opdat ik de zending in mijn tijd kan gaan ophalen, en er een gezonde wandeling van maak. Het is niet aangenaam om een gehele dag op die koerier te moeten wachten, vind ik.

Tijd...: benut, of verspil het.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht