ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe hoog is het niveau van bewustzijn van mensen die jou omringen?

Test jou eigen Niveau van Bewust Zijn uit…
door Tsenne Kikke - woensdag 11 april 2018 19:41

En de Ziener zei:

"Mensen zijn het product van Moeder Natuur. In die organische film, die de Aarde bedekt, maken ze net als planten en dieren deel uit van alles wat leven in zichzelf meedraagt.

Een eik groeit uit tot een eik, een varen tot een varen, maar mensen groeien zelden of nooit uit tot zichZelf. Velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren, omdat zelden iemand zichzelf uitverkiest om aan de persoonlijke innerlijke roeping te voldoen. Niet te verwonderen dus, dat een mens de vraag "Wie of Wat Ben Ik?" onmogelijk kan beantwoorden, tenzij men tevreden is met het opnoemen van de naam, het geslacht, de functie in de maatschappij, de woonplaats, de schoenmaat, en zo meer. Stoffelijke zaken, die niets te maken hebben met iemands innerlijke Zijn.

Mensen kunnen bovendien over vier niveaus van bewustzijnstoestanden beschikken. Geen enkel dier beschikt over de twee hogere, geen één. Maar, ook het merendeel van de mensheid verblijft het gehele leven lang in de twee onderste, zijnde: de slaap en het zogenaamde waakbewustzijn, waarbij de tweede het verlengde is van de eerste. Test het maar eens voor jezelf uit!"

- De Ziener -


 
Leugens om bestwil

Als ik tegenwoordig met mensen uit de zogenaamde 'alternatieve wereld' praat, lieg ik veel. 'k Moet wel, indien ik naar hun mond moet praten, teneinde hen niet te kwetsen. Het goede nieuws is, dat ik nog zelden met mensen praat die ik niet ken, waardoor ik van mezelf minder leugens verwacht.

Deze blog gaat voornamelijk over de thema's 'Bewust zijn' en 'Bewustzijn'. Afhankelijk van in welke mate een mens ja dan neen bewust door het leven gaat, kan men het de graad, of niveau van bewustzijn bepalen.

Mijn huisarts, bijvoorbeeld, is een meest intelligente mens, en weet heel veel af over geneeskunde en medicijnen, maar zijn bewustzijnsniveau is even hoog als die mijn buurman: een 54-jarige herschoolde ex-dokwerker, een bullebak van een vent, en een iemand die je best kunt mijden.

Iemands bewustzijnsniveau kan heel gemakkelijk worden getest, en dan nog wel met de 'Meest Gemakkelijke Test ter Wereld'.

Vergelijk het zo'n beetje met aan een examen meedoen, waarbij je naast de vragen ook de antwoorden verkrijgt. Zo gemakkelijk is die Test - en, om het nog verder te simplificeren, ken ik - indien ik die test bij iemand afleg - de uitslag min of meer reeds op voorhand. Kan het nog véél gemakkelijker?

Waaruit bestaat die Test? Wel..., ik maakte er reeds eerder melding van.

Om het niveau van iemands bewustzijn aan de weet te komen, is zo'n eenvoudige test nu eenmaal het meeste aangewezen - want, als het iets té moeilijk wordt, beginnen velen er niet aan. Men zal jou daarvoor 1001 drogredenen kunnen opgeven, maar de ware reden ervan beseffen ze niet eens. :-)

De Test, waarover ik het nu heb, loopt over een periode van iets langer dan 1 maand, en elke dag kan de mens zich er meermaals voor voorbereiden. Ik bedoel: vooraleer hij eraan begint. Er zijn dus geen verrassingen mee gemoeid.

Hoe hoog is het niveau van bewustzijn van mensen die jou omringen?

Uit de resultaten van slechts één testpersoon mag je geen conclusies trekken. Daarom kan je best aan 10 mensen, die je persoonlijk kent, vragen of ze bereid zijn om die test te willen afleggen. Jijzelf mag er natuurlijk ook aan meedoen.

Weet nu al, dat omdat zeer veel mensen op de 'automatische piloot' zijn afgesteld, ze niet kunnen snappen dat ze op geen enkel moment op een bewuste manier door het leven gaan..., al denken ze van wél: zo diep bevinden ze zich in datgene wat 'slaap' kan worden genoemd. Na het afleggen van deze test kunnen ze achteraf aan zichzelf - op een schaal van 0 tot 100 - een waarde toekennen.

Hieronder vind je de bewoordingen die je aan de deelnemers kunt meegeven...

De Opdracht

Tracht verschillende malen per dag eventjes bewust te zijn door heel bewust een maaltijd te verorberen, beginnende bij het ontbijt. Het zou een soort van ritueel kunnen zijn, waarbij je te allen tijde voor 100% bewust bent van al jouw handelingen, van het feit dat je op een stoel aan een tafel zit, dat je aan het kauwen bent, ademhaalt, van een drankje geniet, dat je het voedsel voelt binnenglippen, enzovoorts.

Zolang de maaltijd duurt, hoe kort ook, blijf je dus zowel bewust van jouw aanwezigheid op die stoel, van de omgeving waarin je je bevindt, van al jouw handelingen, et cetera. Laat je vooral niet door jouw gedachten afdwalen - want, dan heb je een nul behaald. En, van zodra je de maaltijd heel bewust hebt verorberd, zonder dat je werd afgeleid, en zonder een woord te hebben geuit, omdat je jezelf op de maaltijd aan het concentreren bent geweest, mag je jezelf terug op de automatische piloot instellen. Tot aan de eerstvolgende maaltijd - want, dan ben je opnieuw een heel korte tijd voor 100% bewust.

Punten

Indien je elke dag van 3 maaltijden geniet, kan je dus 3 'goede punten' aan jezelf toekennen - of, drie nullen. Na dertig dagen waren er 90 punten te verdelen. Voeg er nog enkele dagen aan toe, opdat je die 100 bereikt. Op de laatste dag tel je de punten, die je behaald hebt, op.

Nota: iemand die de Test aanvaardt, maar er niet aan begint, mag je dus gerust een 0 op 100 geven. :-)

'k Schreef toch al dat het om de 'Meest Gemakkelijke Test ter Wereld' ging - en, op voorhand de uitslagen bepalen, is even gemakkelijk. :-)

Doe gewoonweg de Test, maak voor jezelf uit hoe bewust jij door het leven gaat, en begrijp de woorden: "Vergeef hen - want, ze weten echt niet wat ze doen..."

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht