ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

CD&V Antwerpen heeft met Berger gegokt en verloren…

Aron Berger: de zoveelste flater van Kris Peeters.
door Tsenne Kikke - woensdag 18 april 2018 20:31

Op 14 oktober 2018 trekken de Belgen opnieuw naar de stembus voor nieuwe gemeenteraden, Antwerpse districtsraden en provincieraden. CD&V Antwerpen is dan ook een lijst aan het samenstellen. Maar, wat een mooi staaltje politieke public relations had moeten worden, is uitgedraaid op een regelrechte marketingnachtmerrie voor de christendemocratische partij.

Zo kreeg de 42-jarige Chassidische jood Aron Berger de negende plaats op de lijst van de Antwerpse CD&V. Op die manier wilde CD&V het stemmenpotentieel van de Antwerpse joden aanboren. Die joodse gemeenschap telt iets van een dertigduizend mensen, van wie tien- tot vijftienduizend ervan ultraorthodox zijn. En, dat kan tellen als men stemmen nodig heeft...

In zijn interview op 'Joods Actueel' gaf Aron Berger meteen aan hoe zijn geloof zijn politieke activiteit mee kan bepalen. "Als ultraorthodoxe jood hou ik mij aan de regels van mijn geloof en zal ik dan ook uitleggen aan mensen met wie ik in contact kom waarom ik geen hand geef aan een dame. Ik ben dan ook blij dat de CD&V begrip toont voor mijn overtuiging. Het heeft niets te maken met een gebrek aan respect voor vrouwen, integendeel. Het huwelijk is voor mij heilig, en ook respect voor mijn echtgenote. Daarom onthoud ik mij van fysiek contact met vrouwen."

"Dit is een belangrijke mijlpaal, want voor het eerst maakt iemand uit de ultraorthodoxe gemeenschap kans om te zetelen," reageerde Michael Freilich, hoofdredacteur van 'Joods Actueel', daarop. "Misschien kan er een creatieve oplossing uit de bus komen," zei hij daar nog bij. "Zoals de Queen doet bijvoorbeeld. Die draagt altijd een witte handschoen." Freilich ziet wel wat in een handschoen in huidkleur voor Aron Berger. De regel is immers dat fysiek contact niet is toegelaten tussen een man en een vrouw als die niet zijn echtgenote is. Probleem omzeild.

De Britse koningin draagt inderdaad meestal handschoenen. Volgens de etiquette-expert van Buckingham Palace is dat vooral om de overdracht van bacteriën te beperken, want de Queen schudt nogal wat handen.

In eerste instantie wilde lijsttrekker Kris Peeters hem niet laten vallen, en beweerde dat hij naar een oplossing zocht.

Diezelfde Berger zei al eerder dat gemengde scholen discriminerend zijn, jongens en meisjes op dezelfde school noemde hij zelfs kindermishandeling - en, over holebi’s heeft hij eveneens zijn eigen meningen. En, nu dat ik toch aan het roddelen ben...

Aron Berger werd recentelijk door de Antwerpse correctionele rechtbank schuldig bevonden aan diefstal. Volgens die rechtbank heeft Berger 28.500 euro gestolen van een oude zieke man, die in 2012 en 2013 zijn hulp had ingeroepen bij het regelen van zijn nalatenschap.

"De feiten zijn ernstig," zo oordeelde de rechtbank eind maart. "De beklaagde had geen enkel respect voor de eigendomsrechten van de man, die door zijn hoge leeftijd en zijn zwakke gezondheid extra kwetsbaar was, wat de beklaagde goed wist. Hij heeft het vertrouwen van het slachtoffer, die dacht dat hij belangeloos geholpen werd door Berger, volledig beschaamd."

De rechtbank was niettemin mild voor de CD&V-kandidaat. Ze verklaarde hem schuldig, maar verleende hem wel de gunst van de opschorting, omdat hij de familie van het slachtoffer schadeloos heeft gesteld, en omdat hij zelf een gezin van negen kinderen heeft. Omdat de gunst van de opschorting werd toegekend, werden de feiten niet op zijn strafblad vermeld.

Een half uur nadat 'Gazet van Antwerpen' dit nieuws bekendmaakte, kondigde Berger op een persconferentie aan dat hij zijn kandidatuur introk...

Onrein

Ultraorthodoxe joden verwijzen naar teksten in het boek Leviticus. Daarvan heeft er één betrekking op menstruerende vrouwen. Sommige van die joden weigeren daarom om enkel en alleen menstruerende vrouwen aan te raken, andere voor de zekerheid alle vrouwen. Want, vooraleer een hand te geven, kan men toch niet aan een vrouw vragen: "Heeft u uw maandstonden?"...

Nawoord: Over zijn veroordeling voor diefstal wilde Berger ook een en ander rechtzetten. "Ik heb een bejaarde persoon geholpen. Hij moest dialyse starten, de kostprijs liep op, maar hij was niet in orde met de mutualiteit. Ik heb die kosten dan betaald en in onderling overleg later terug van zijn rekening gehaald. Maar ik had daar geen bewijs van, dus toen hij overleed kwamen er klachten van erfgenamen," verklaarde hij. "Bij ons zeggen ze, als je niets doet, loopt er ook niets fout."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht