ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Canadees gelyncht in Peru na dood vrouwelijke sjamaan

DE 41-jarige Sebastian Woodroffe werd door een menigte gelyncht.
door Tsenne Kikke - dinsdag 24 april 2018 12:02

Opgelet, bepaalde inhoud in deze blogpost is niet geschikt voor gevoelige kijkers!

Sebastian Woodroffe, een 41-jarige Canadees, werd in het Amazonewoud in Peru door een woedende menigte gelyncht. De dorpsbewoners gaven hem de schuld van de dood van hun dorpssjamaan.

Hij was in 2016 naar Peru afgereisd om er hallucinogene geneeskunde te studeren, en om verlichting te zoeken. Hij vestigde zich in het dorp Victoria Gracia, in het noordoosten van Peru. Woodroffe was er ook patiënt bij Olivia Arevalo Lomas, de 81-jarige sjamaan, die haar dorpsgenoten behandelde met natuurlijke geneesmiddelen.

Men vermoedt dat Sebastian onder invloed van de psychedelische effecten van ayahuasca had gehandeld, alhoewel zijn vrienden beweren dat iemand anders de vrouw had gedood.

Toen de sjamaan donderdag dood werd aangetroffen; en bleek dat ze vermoord was met twee kogels, wees iedereen van de Shipibo-Konibo-stam nochtans naar Woodroffe. Op beelden, die lokale media online geplaatst hadden, was te zien hoe de bebloede man aan een touw rond zijn nek voortgetrokken werd door de woedende menigte. Volgens de politie liepen ze met hem het regenwoud door en is hij daardoor omgekomen.

Zijn lichaam werd zaterdag uit een door de bewoners gemaakt graf gehaald op ongeveer een kilometer van het huis van Arevalo. "Er zijn nog geen verdachten opgepakt," aldus Ricardo Palma Jimenez, openbaar aanklager in Ucayali. "Maar we gaan niet rusten voor beide moorden zijn opgelost."

Bron: De Standaard

Opgepast: onderstaande videobeelden zijn niet geschikt voor hypergevoelige kijkers!

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht