ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Veulen zoekt pleegmoeder…

Een actie op sociale media moet veulentje aan pleegmoeder helpen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 23 maart 2018 18:19

Met de aankomende lente komt er ook weer een periode aan van nieuw leven - met als gevolg, dat de geboorte van de veulens al stilaan is begonnen.

Maar een veulen dat deze week dinsdag in paardenkliniek 'Equitom' in Meldert (Lummen) werd geboren, heeft zijn moeder verloren, en verkreeg daardoor gisterenavond extra media aandacht via het tv-nieuws.

Het diertje wordt momenteel verzorgd in de kliniek, maar dat kost handenvol geld. Daarnaast moet ook een pleegmoeder voor het veulen gezocht worden. Liefst gaat het om een merrie, die zelf een veulen verloren heeft. Op sociale media is er dus intussen een actie opgestart. Misschien doen ze er goed aan om de databank van moederloze veulens en pleegmoeders eventjes te raadplegen... In elk geval wist ik niet dat er zoiets bestond. Jij wel?

Maar, nu we het toch over paarden hebben..;

Volgens vele experts is de 12-jarige hengst Kambarbay met zijn bleekgouden kleur het mooiste paard ter wereld.

Het is een Akhal-Teke, zijnde: een volbloed paard uit Turkmenistan. Dit paardenras, dat reeds 3.000 jaar lang op deze Aarde rondloopt, behoort tot de edelste ter wereld en staat bekend voor zowel snelheid als uithoudingsvermogen.

Deze 'gouden paarden' zijn aangepast aan sterk wisselende klimaatomstandigheden. Men vermoedt dat ze tot de oudste nog bestaande paardenrassen behoren. Het totale bestand aan Akhal-Tekes wordt momenteel geschat op 3.500 exemplaren, waarvan de meeste in Turkmenistan en Rusland en kleinere bestanden in Duitsland en de Verenigde Staten te vinden zijn.

Dat weten we dan ook weeral...

Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht