ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Soort zoekt soort: een uitspraak van toepassing in Italië

Italië is als het ware in stukjes verdeeld.
door Tsenne Kikke - maandag 5 maart 2018 19:18

"Wij zijn de absolute winnaar," zei de 31-jarige Luigi Di Maio, leider van de 'Vijfsterrenbeweging'. "Wij zijn een politieke kracht die het hele land vertegenwoordigt, wat ik niet van andere formaties kan zeggen. Dit stuwt ons onvermijdelijk naar het regeren van het land." Het kopstuk van de anti-establishmentpartij sprak over het 'het begin van de derde republiek'. "Het zal een Republiek van Italiaanse burgers worden..."

Maar eerder eiste ook de rechts-radicale partij 'Lega' het recht op om een regering samen te stellen, en die te leiden. Daardoor lijkt het Italië - net als eender welk ander land waar er wordt gestemd - af te stevenen op een moeilijke regeringsvorming. Maar, wat me vooral interesseerde was het feit dat soort daadwerkelijk eigen soort opzoekt, hetgeen duidelijk door onderstaande map wordt geïllustreerd.

En jij, beste lezer, voel jij je goed in jouw eigen buurt? Of, zou je graag ergens anders willen wonen?... Ik bedoel: teneinde jezelf te kunnen zijn - want, daar gaat deze blog eigenlijk over.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door op deze link te klikken. Alvast bedankt!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht