ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Eén van hen werd door aliens ontvoerd: wie van de drie?

Wie van de drie is Barney Hill?
door Tsenne Kikke - maandag 12 maart 2018 19:36

Vanaf 1956 tot 1967 was de Amerikaanse televisiequiz 'To Tell the Truth' - 'Om de waarheid te vertellen' - erg populair. Indien je dat wenst, kan je dadelijk aan de onderstaande aflevering, daterend van 2 december 1966, meedoen.

'Wie van de Drie' was de Nederlandse versie daarvan. Het werd uitgezonden door de AVRO van 1963 tot 1983 en in de jaren 90 door, onder andere, RTL in 1991 en 1994. Vanaf 17 december 2010 was het programma een aantal seizoenen rond de kerstdagen terug op de buis bij Omroep MAX. De laatste uitzending was op 4 januari 2013.

Spelverloop

Het programma begon met drie schimmen achter een gordijn. Het gordijn werd opengedaan, en de drie personen stelden zich voor, steeds met dezelfde naam. Vervolgens herhaalde de spelleider de naam en gaf een toelichting over het beroep hetgeen de desbetreffende persoon uitoefende.

Vervolgens namen de kandidaten onder muziekbegeleiding plaats op hun stoelen tegenover de leden van het panel. Elk panellid had een minuut de tijd om vragen te stellen aan de kandidaten. Vervolgens moesten de panelleden raden welke van de drie personen de echte was, door een bordje met het cijfer 1, 2 of 3 te tonen.

Vervolgens moest de echte kandidaat opstaan. Ook stelden daarna de andere twee kandidaten zich voor, met hun echte naam en echte beroep (vaak een totaal ander beroep dan het beroep van de te raden kandidaat).

In het filmpje hieronder heten ze dus in het begin zogezegd allemaal 'Barney Hill', en jij moet dus trachten te raden welke van de drie de waarheid spreekt, en welke twee de gehele tijd aan het liegen zijn geweest.

Tussen haakjes: volgens mij waren het alle drie leugenaars. :-) Het waarom ervan verklap ik achteraf.

Extra info

Barney Hill was de eerste Amerikaan die publiekelijk beweerde dat hij, samen met zijn vrouw Betty, door buitenaardse wezens op 18 september 1961 omstreeks 22u30 werd ontvoerd. Naar het schijnt was het een heel geloofbare zaak, omdat ervan voldoende bewijzen waren...

Bekijk het filmpje en tracht voor jezelf uit te maken wie van de drie door de buitenaardse wezens werd ontvoerd.

Bekeken? En, juist geraden?...

Enkele jaren na die tv-uitzending stierf Barney op 25 februari 1969 op 46-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Betty Hill daarentegen werd 85 jaar, en overleed aan kanker op 17 october 2004.

Een kleine correctie

Alle drie 'leugenaars' noemen, was niet volledig juist, omdat één ervan wel degelijk Barney Hill was. Maar, sprak hij de waarheid wel? Werd hij, samen met zijn vrouw, effectief door aliens ontvoerd? Ik vrees van niet...

Natuurlijk willen fanatieke ufologen niets anders dan zulke verzinsels geloven - want, ze ondersteunen en cementeren hun bestaand geloof.

Toegegeven: elke mens durft weleens liegen, maar je hebt erbij die niets anders doen. Je kunt hen 'beroepsleugenaars' noemen. Gurdjieff beweerde 100 jaar geleden, dat als mensen liegen ze niet anders kunnen dan liegen, en als ze de waarheid spreken ze op dat moment niet anders kunnen dan de waarheid spreken.

Weet, dat indien een mens een leugen meermaals voor zichzelf herhaalt, het zijn waarheid wordt. Zo'n aartsleugenaar heeft eigenlijk geen andere keuze. Toch niet indien hij/zij 'waarheidsgetrouw' wenst over te komen. Zelfs onder hypnose zou die persoon nog kunnen liegen totdat hij/zij er zwart van ziet. Maar ja, indien je Barney Hill wenst te geloven, is dat natuurlijk jouw goed recht.

Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht