ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mensen kunnen zichzelf van alles en nog wat inbeelden

Van zodra de hersenen op hol slaan, volgt het verlengde ervan, zijnde: het lichaam.
door Tsenne Kikke - zaterdag 10 februari 2018 15:07

Na het lezen van de vorige blog is het voor jou misschien duidelijk geworden in welke mate de mens zich met het eigen lichaam identificeert. Alsof hij niets anders 'is', of meer zou kunnen 'zijn'.

Maar, bij sommigen slaan de veiligheidszekeringen in het hoofd door, en identificeren ze zich daarbij ook nog eens bij een rol die ze, bijvoorbeeld, hebben ingestudeerd. Anderzijds is het ook een manier 'om meer te zijn'. :-)

Onderstaande videoclip is daarvan wel een extreem voorbeeld, maar geeft alleszins weer wat ik met bovenstaande woorden trachtte aan te duiden. In enkele weken tijd werd het filmpje in Cambodja reeds meer dan 16 miljoen keer bekeken.

Daar waar de ene denkt dat hij de reïncarnatie van Napoleon, Jezus, de Boeddha, of van wie of wat dan ook is, lopen vooral acteurs het grote gevaar om zich met hun aangekweekte rol te vergroeien, omdat ze er volledig in zijn opgegaan. In het verleden waren daarvan voorbeelden bij de vleet te vinden.

Recent voorval

Indien we de maker van onderstaand filmpje mogen geloven, nam een kwaadaardige geest het lichaam van de actrice over. Het gebeurde tijdens het filmen van een griezelfilm. Op een bepaald moment viel de bezetene zelfs een medespeelster met een dunne ijzerdraad aan, waarmee ze haar trachtte te wurgen...

Misschien was het een publicitaire stunt, maar dat verandert niets aan hetgeen ik trachtte weer te geven, namelijk: dat er vele bezetenen rondlopen. Mensen, die denken dat ze iets of iemand anders zijn, en dat niet enkel en alleen tijdens Halloween of met Carnaval.

Natuurlijk is het omgekeerde ook waar. Ik heb het ditmaal niet over bezetenheid, maar over mensen die in de overtuiging leven dat zijn een lichaam bezitten dat niet het hunne is.

Kortom: In het menselijke brein kunnen de meest vreemde gedachten opdoemen - of, worden aangemaakt, waardoor een mens een drastische persoonlijkheidsverandering kan ondergaan, teneinde het wereldvreemde gedrag aan de buitenwereld te kunnen rechtvaardigen. Ook daarvan zijn er voorbeelden bij de vleet, nietwaar?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht