ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Amerika zijn het leggen van tarotkaarten hier en daar verboden

Kaartleggen trekken - naar het schijnt - boze geesten aan …
door Tsenne Kikke - woensdag 28 februari 2018 15:20

Een voorstel om zelfstandigen de toelating te geven om tarotkaarten te leggen, heeft in een klein stadje van Virginia; een stadje met een 6.000-tal bewoners, tot een verhit debat geleid.

De controverse begon in oktober van vorig jaar toen de politie in het stadje Richlands de eigenaars van een occulte winkel dwong om niet langer tarotlezingen voor hun klanten uit te voeren.

Ondanks het feit dat het kaartleggen altijd gratis geschiedde, kregen de eigenaren te horen dat waarzeggerijen uitdrukkelijk verboden waren, omdat de plaatselijke wetgeving dergelijke activiteiten niet toestond.

Tussen haakjes: hetzelfde geldt, bijvoorbeeld, in een 60-tal plaatsen van North Carolina.

Om die reden besloot de 42-jarige Mark Mullins daarin verandering te brengen door aan het stadsbestuur een aanvraag in te dienen, waardoor hij de toelating zou verkrijgen om opnieuw de tarotkaarten te mogen leggen.

Zijn poging om de situatie recht te zetten, kreeg ongelooflijk veel tegenkantingen van boze Richlands bewoners, die zich zorgden maakten over de legalisering van zulke 'dubieuze praktijken'.

Het debat kwam vorige week tot een hoogtepunt toen tijdens een nieuwe bijeenkomst critici hun bezorgdheid uitten over de manier waarop waarzeggers hun gemeenschap in de toekomst zouden kunnen bezoedelen.

Eén van hun bezorgheden was, dat er wegens gelegaliseerde waarzeggingen 'demonische krachten' in het stadje zouden worden losgelaten, en dat vooral kinderen daarvan de dupe zullen worden. Ook werd er gezegd, dat de inwoners - indien ze hun goedkeuring zouden geven - daarvoor in het hiernamaals zouden worden verantwoordelijk gesteld, met alle straffen van dien. Ook werd er tijdens die bijeenkomst talrijke teksten uit de Bijbel voorgelezen, et cetera. Die religieuze oppositie plaatste dan ook wel een zeer dikke streep door Mark Mullins' rekening.

Bovendien was het geen pluspunt dat Mark een homofiel is en de winkel samen met zijn echtgenoot, Jerome Vandyke, uitbaat. Volgens hen maken alle vormen van waarzeggerijen, inclusief kaartleggen, deel uit van de vrije meningsuiting, en door het Eerste Amendement beschermd. Een absoluut verbod daarop is ongrondwettelijk, zeiden ze.

Het stemmen ging niet door

Maar, de leden van het stadsbestuur beseften maar al te goed dat ze de kerkbezoekers van de gemeenschap overstuur zouden maken, en besloten daarom om er die avond niet voor te stemmen, maar beloofden wel dat ze het in de toekomst weleens opnieuw zouden kunnen voorleggen. De eerstvolgende zitting zal op 13 maart doorgaan, maar of het thema dan nogmaals aan bod zal komen, is een onbeantwoorde vraag.

Wat die toekomst zal brengen, kan alleen Mark Mullins nu al weten door de kaarten voor zichzelf te leggen. Ondertussen bleef hij nochtans niet bij de pakken zitten...

Het verbod bestond er uit dat hij geen lezingen in zijn winkel mocht houden, en daarom doet hij het nu buiten - in open lucht dus - van zodra een klant ernaar vraagt...

Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door op deze link te klikken. Alvast bedankt!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht