ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over bewust kinderloos blijven…

Is het gelukkigste leven is het niet-geboren leven?
door Tsenne Kikke - zondag 10 december 2017 14:36

Van vrouwen wordt er in het algemeen verwacht dat ze moeder worden. De gedachte aanvaarden, dat sommigen onder hen ertegen kunnen rebelleren, is voor zeer veel mensen een moeilijke opdracht. Waarom tenslotte moeten vrouwen per se kinderen baren?

Ikzelf, bijvoorbeeld, ben blij dat ik leef, en geniet ten volle van dat leven, echt waar - gewoonweg, omdat ik van in den beginne geen andere keuze had dan er het beste van te maken.

Reeds in mijn prille levensjaren was ik me er voor 100% van bewust dat men mij nooit had gevraagd of ik wel of niet een aards bestaan wilde leiden. Het lichaam voelde eerder aan als een gevangenis dan een voertuig waarmee ik meZelf kon verplaatsen. Zo schreef ik in 1976 deze korte zinnetjes neer...

Vrij zijn

Vrij zijn
Is
Nooit geboren worden
Noch
In geest
Noch
In stof

Waarmee ik, onder andere bedoelde, dat ik van mijn vrijheid werd beroofd - zelfs van zodra één van mijn verwekkers eraan dacht een kind op deze Aarde te plaatsen. Ook indien het een ongelukje was, was dat voor mij in eerste instantie geen reden om hen daarvoor te vergeven. Anderzijds heb ik dat ondertussen wél gedaan, want: 'die arme zielen wisten niet wat ze deden'. :-)

Of ik nogmaals zou willen terugkomen in het geval er zoiets als reïncarnatie of wedergeboorte bestond? Geen denken aan! Jij wel?...

Begrijp me niet verkeerd. Het Leven zélf is prachtig, maar als er een Hel bestaat, dan leven we er middenin, en ik ben niet van plan om voor mezelf nogmaals van deze hel een paradijs op Aarde te maken.

Maar, laten we eventjes Christen Reighter aan het woord laten... Eén op de vijf vrouwen in de Verenigde Staten wil geen biologisch kind hebben, en zij is daar één van.

Van jongs af aan wist ze dat ze geen kinderen zou hebben; dit, ondanks het aandringen van veel mensen (inclusief haar arts), die haar vertelden dat ze ooit weleens van gedachte zou veranderen. In deze krachtige toespraak deelde ze haar verhaal over sterilisatie - en beweerde, dat moederschap een verlengstuk is van het vrouwzijn, niet de definitie ervan.

Nawoord: Het feit dat mijn lichaam eerder als een gevangenis aanvoelde dan een voertuig waarmee ik meZelf kon verplaatsen, bleek achteraf geen vloek maar een waarachtige zegen te zijn.

Het is hoogstwaarschijnlijk dan ook dé reden waarom ik in 1976 met Zelfkennis begon, zijnde: het kennen van het Zelf. Geen zelf dat met het één of andere ikje te maken heeft, noch met persoonlijkheden, maar een 'iets' in mezelf. En, ik ben nog altijd met dat levenswerk bezig - dag-in, dag-uit.

Enkel en alleen hij/zij die me be-grijp-en kan, zal me kunnen begrijpen. :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht