ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De dolk van Toetanchamon was niet van onze Aarde afkomstig

Toetanchamon's dolk kwam opnieuw in het nieuws
door Tsenne Kikke - zaterdag 9 december 2017 2:25

Reeds op 3 juni 2016 publiceerde ik een blog over deze gefaamde dolk, maar enkele dagen geleden kwam dezelfde dolk opnieuw in het nieuws. Zo stond er het volgende in 'De Standaard' afgedrukt...

De onderzoekers die de dolk van de Egyptische farao Toetanchamon hebben onderzocht, zeggen dat het metaal vermoedelijk niet van onze aarde afkomstig is. De dolk zou volgens hen gemaakt zijn van een meteoriet.

Archeoloog Howard Carter vond in 1925 twee dolken in het graf van de legendarische farao, die meer dan 3.300 jaar geleden stierf. Eén dolk met een ijzeren lemmet en één met een gouden.

De ijzeren dolk - met een gouden greep, een tegengewicht uit bergkristal en een met een jakhals en een lelie versierde schede - stelt de onderzoekers al decennialang voor een raadsel. IJzerwerk was namelijk heel zeldzaam in het oude Egypte. En de dolk is na al die jaren nog altijd niet verroest.

Een team van Italiaanse en Egyptische onderzoekers hebben de chemische samenstelling van het wapen nu geanalyseerd op basis van spectrometer. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het vakblad 'Meteoritics & Planetary Science'.

Opvallend was het erg hoge nikkelgehalte, in combinatie met sporen van kobalt. "Dat wees sterk op een buitenaardse afkomst," aldus de wetenschappers. Een vergelijkende studie met in de buurt gevonden meteorieten bevestigde hun vermoedens.
 
Bron: De Standaard

Och, het nogmaals vermelden kan geen kwaad, hé. En, als je graag zélf in het bezit wil komen van een meteoriet kan dat via deze link. En..., als kerst- of eindejaarsgeschenk is het weeral iets totaal anders, dacht ik.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht