ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vrouwen met half ontblote kont verkrachten, is een Egyptische nationale plicht

“Wanneer vrouwen gescheurde jeans dragen, dan is het onze nationale plicht om hen te verkrachten.”
door Tsenne Kikke - donderdag 9 november 2017 15:51

Tijdens een nationaal debat op de Egyptische televisie gaf advocaat Nabih al-Wahsh enkele controversiële commentaren. Ze zorgden dan ook voor een schokgolf van verontwaardiging. Volgens de hooggeplaatste man is het “een nationale plicht om meisjes en vrouwen, die onthullende kleding dragen, seksueel te intimideren en te verkrachten”.

Al-Wahsh deed de uitspraak eerder deze maand tijdens een hevige discussie over een wet, die tegen prostitutie vecht in Egypte. “Vind jij het acceptabel dat een meisje op straat rondloopt met de helft van haar achterste ontbloot?” vroeg hij tijdens het debat. “Ik zeg u: als een meisje er zo bijloopt, dan is haar op een seksuele manier lastigvallen een patriottische plicht - en, haar verkrachten een nationale plicht.”

De Egyptische 'Nationale Vrouwenraad' reageerde furieus, en diende klacht in: zowel tegen de man als tegen de televisiezender Al Assema TV, omdat ze hem een platform gaven. De organisatie veroordeelde zijn “verachtelijke uitspraken, die verkrachting en seksuele intimidatie aanmoedigden”.

Dat een man, die de mensenrechten zou moeten verdedigen zulke meningen deelt, is volgens de Vrouwenraad enorm zorgwekkend. Zijn controversiële commentaren zouden ook in strijd zijn met de Egyptische grondwet, waardoor er een eventuele straf boven zijn hoofd zou kunnen hangen.

De advocaat probeerde achteraf zijn woorden ietwat bij te schaven. “Ik bedoelde eigenlijk gewoon dat er striktere straffen moeten komen ten opzichte van aanranding, enzovoort. Maar meisjes moeten zichzelf ook respecteren - en, hun moraal beschermen is belangrijker dan het versterken van onze grenzen."

Ook in andere Arabische landen is het voor vrouwen ten strengste verboden om met een onbedekt hoofd rond te lopen. Zelfs ontblote benen of armen zijn er verboden. In Iran kan dat 1 jaar gevangenisstraf betekenen, waarbij de vrouwen 'fysieke straffen' ondergaan - lees: foltering. De dame in onderstaand filmpje is één van de velen die het aandurven om zonder hijab de straat op te gaan...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht