ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over het jongetje met het draaiende hoofd

Muhammad Sameer Khanis in staat om, net als een uil, zijn hoofd 180 graden om te draaien.
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 november 2017 19:44

Zoals je misschien weet - en, indien niet: dan weet je het nu - kunnen uilen hun hoofd 180° omdraaien. Uilen hebben nu eenmaal een rond, afgeplat gezicht met grote naar voren gerichte ogen, die vast in de schedel staan. Om in diverse richtingen te kunnen kijken moet een uil dus steeds zijn kop omdraaien, wat hij dan ook zeer goed kan doen. Maar, wist je dat mensen dat ook zouden kunnen?... Natuurlijk heb je er heel veel oefening voor nodig.

In Pakistan, bijvoorbeeld, leeft er een 14-jarige jongetje, Muhammad Sameer Khan genaamd, die zijn hoofd 180 graden kan omdraaien.

In een ongelooflijke video grijpt de jongen met beide handen de zijkanten van zijn hoofd vast, en draait die naar achteren, zodat hij in de tegenovergestelde richting kijkt, en wel op een manier die er bijna uitziet alsof hij het met speciale effecten heeft gedaan. Toch is het bizarre talent heel reëel en het resultaat van jarenlang oefenen.

Toen hij nog veel jonger was, zag hij hoe iemand die truc in een griezelfilm voordeed. Hij was zó sterk onder de indruk van die prestatie dat hij het zelf probeerde, en bleef proberen, totdat hij erin slaagde. Nu hoopt hij dat hij daardoor ook een rol in de een of andere film zal verkrijgen...

Wel weet ik niet over welke filmbeelden hij het had - want, als het om 'The Exorcist' ging, dan moest men aan hem hebben verteld dat het wel degelijk om trucage ging. Beelden daarvan publiceerde ik reeds enkele maanden geleden, waarvan hier de link ernaar toe.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht