ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Houden 30 sigaretten per dag de dokter van jou af ?…

De 114-jarige Batuli Lamichhane gaf haar geheim van oud worden prijs…
door Tsenne Kikke - donderdag 23 november 2017 2:20

Heel ons leven lang horen we dat roken ongezond is, en gegarandeerd zal leiden tot een vroege dood: iets wat we absoluut niet kunnen ontkennen. Maar de vrouw in onderstaand filmpje, geboren op 30 maart 1903, lapte nochtans dit advies aan haar laars. Sinds ze 17 jaar oud werd, rookt ze elke dag maar liefst 30 sigaretten. Volgens haar is er dan ook absoluut niets mis met roken en dan ook niet van plan om ermee te stoppen.

Batuli Lamichhane uit Nepal beweert 114 jaar oud te zijn, had vijf kinderen, en slechts één van hen leeft ondertussen nog: hij is 85 jaar oud. Sinds haar man haar achterliet, is ze vrijgezel. Ze slaapt dan ook al meer dan 80 jaar in een groot, leeg bed.

Een laatste tip gaf ze nog ook mee voor iedereen die net zo lang als haar wil leven: "Zorg dat je een actief leven hebt, leef stress-vrij en blijmoedig, en al wie niet werkt, of op hogere leeftijd niets doet, zal niet lang leven."

Eigenlijk levert ze het bewijs, dat van de miljarden rokers er één kettingrookster bij kan zijn, die ouder wordt dan 100 jaar.

Nu leeft ze bij haar familieleden, omdat een aardbeving haar woonst had vernield. Wel beweert ze niet dat ze voor 100% gezond is; integendeel. Ze heeft pijnen in de borststreek, wordt snel moe, heeft last van maag en darmen, loopt krom, enzovoorts. In elk geval voelt ze zich niet zo fris meer als 100 jaar geleden.

Doe haar meer eens na! Ik bedoel: zo oud worden... Geïnteresseerd?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht