ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zo word je dikker tijdens het werk (zonder dat je het weet)

Indien je een zittend werk uitoefent, en graag snackjes lust, moet je wel oppassen dat je niet al teveel verdikt.
door Tsenne Kikke - zondag 15 oktober 2017 18:12

Door een hele dag aan jouw bureau te zitten, verbrandt je nog geen 100 ckal per uur. Dus dat snackje hier, en die traktatie daar, hebben vaak een grotere invloed dan je denkt, beweerde de Australische voedingsdeskundige Susie Burrell, die onderzocht waar de grote boosdoeners zitten.

“Kantoorjobs maken dat we niet alleen de hele dag zitten, ze geven ons ook de kans om veel te eten”, vertelde ze aan de Australische website 'Courier Mail'. “Uit onderzoek weten we dat we ons na een tijdje gaan gedragen zoals de mensen waarmee we onze tijd spenderen. Dus, als onze collega’s voedsel met veel calorieën eten, zijn we vaker geneigd dat ook te doen.” Maar, zelfs als we denken dat we het redelijk gezond houden, eten we vaak meer dan we denken.

Opgepast met gedroogd fruit en noten

Noten zitten vol gezonde vetten, en zijn dus een prima snack voor op kantoor. Maar net omdat ze gezond zijn, vergeten we wel eens dat 100g noten al snel 600 ckal bevatten. Idem met gedroogd fruit: gezonder dan snoep, maar nog steeds vol suiker. “Je eet beter vers fruit dan gedroogd en je beperkt de noten best tot een kleine portie per dag”, zei Burrell.

Koekjes

Een koekje bij de koffie, dat is gezellig. Maar dat ene koekje bevat rond de 100 ckal en 3 à 4 gram vet, en het blijft meestal niet bij eentje. “Het probleem als je één of twee koekjes bij je thee of koffie neemt, is dat het een gewoonte wordt, en dat je niet meer kan genieten van een warme drank zonder iets zoets erbij”, zei ze. “Als er op kantoor koekjes liggen, probeer ze dan uit het zicht te leggen - in een doos bijvoorbeeld - zodat je minder in de verleiding komt.”

Melk bij de koffie

Neem je liever een latte of een cappuccino dan een kopje koffie? Ook hier loeren verborgen calorieën: een kop koffie met een scheutje melk bevat 8 ckal (voor 240 ml), maar maak er een cappuccino, of een latte van, en je komt al snel aan 80 of 100 extra ckal per dag. “Als je van koffie met veel melk houdt, probeer er dan bij eentje per dag te houden en drink de rest van de dag je koffie of thee zwart. Ons lichaam compenseert vloeibare calorieën niet - wat betekent, dat we niet minder gaan eten als we meer calorieën gedronken hebben”.

Zeg ‘nee’ tegen de cake

Dat ene stukje cake waarmee je collega trakteert, kan 300 tot 400 ckal en 10 à 12 gram vet bevatten. En aangezien elke reden goed is om er ééntje mee te nemen, zie je zelf ook wel hoe die traktaties je dikker maken. “Probeer toch wat vaker ‘nee’ te zeggen tegen cake. Lukt dat niet, probeer de verjaardagstraktaties te beperken tot één keer per maand”.

Bron: GVA

"If it's white, it's not quite right..."

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht