ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe negen- tot twaalfjarigen alles over seks aan de weet kunnen komen

Vanaf 13 oktober zend Ketnet 'De Dokter Bea show' uit…
door Tsenne Kikke - vrijdag 6 oktober 2017 20:56

Naar het schijnt is het voor zeer veel ouders moeilijk om met hun kinderen over seks te praten. Daarom komt een zekere dokter Bea via Ketnet vanaf 13 oktober hen ter hulp, en zal er geen enkel taboe over seks uit de weg worden gelaten. Negen- tot twaalfjarigen kunnen daardoor alles over vrijen, zelfbevrediging, en zo meer aan de weet komen.

Ikzelf vind dat dokter Bea te overdreven en veel te gemaakt overkomt. De stroop druipt ervan af, maar kinderen kunnen haar misschien leuk vinden, en dus appreciëren. Tenslotte gaat het over een thema waarin zelfs volwassenen veel belang stellen.

Anderzijds is de wereld van de bloemetjes en de bijtjes allang voorbij. Iets luchtiger ging het eraan toe in De Ideale Wereld door met komkommers en rauwe kip aan de slag te gaan.

In Noorwegen kunnen kinderen over naaktheid en puberteit op de volgende wijze meer aan de weet komen...

Natuurlijk zullen kinderen erdoor aangespoord om te gaan experimenteren.

Zo las ik vandaag nog dat in een schooltje in Tamines, nabij Sambreville: een negenjarige jongen twee zevenjarige kinderen seksueel had misbruikt. Hij nam ze mee in de toiletten en dwong de twee tot seksuele handelingen. De negenjarige jongen was overigens niet aan zijn proefstuk toe: twee jaar geleden deed hij al iets gelijkaardigs.

Het was een leerkracht die op de drie kinderen in de toiletten van het plaatselijke basisschooltje stuitte.  
Ze zag met verbaasde ogen hoe de twee zevenjarigen seksuele handelingen aan het uitvoeren waren op de negenjarige jongen.

De directrice werd meteen op de hoogte gesteld, en prompt trof ze de nodige maatregelen. “We hebben alle betrokken kindjes gehoord," zei ze, maar volgens haar kon ze dit niet behandelen als een pedagogisch akkefietje, maar enkel als een misdrijf. “We hebben deze zaak meteen in een juridisch kader geplaatst," klonk het. “De leerling is meteen geschorst.” Gezien de betrokken jongen twee jaar eerder al soortgelijke daden gesteld had, had de school geen andere keuze.

“Voor ons is dit nu een gedane zaak," vertelde een ouder. “De jongen is geschorst, we hebben bekwamen wat we wilden, en de directie heeft gedaan wat moest. Het belangrijkste is dat die jongen géén contact meer heeft met onze kinderen.”

Nu moeten de ouders van dat jongetje dus een andere school voor hun zoontje trachten te vinden...

Nu maar hopen dat door al die seksuele voorlichtingsprogramma's andere jongeren zijn voorbeeld niet gaan opvolgen. Of, denk je dat dat niet gebeuren zal?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht