ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Heb je al die scheef gegroeide bomen van Slope Point gezien?

De bomen van Slope Point zijn de zoveelste voorbeelden van één van de vele grillen van Moeder Natuur.
door Tsenne Kikke - dinsdag 10 oktober 2017 18:20

Slope Point, gelegen in het meest zuidelijke deel van Nieuw-Zeeland, ligt dichter bij de Zuidpool dan bij de evenaar, en tevens de verblijfplaats van bomen die in elkaar verstrengeld zijn.

Het plaatsje bevindt zich op ruwe, rotsachtige kliffen, die de zee induiken. Zeer krachtige, koude winden scheuren er door de lucht, en vallen alles aan wat er groeit. Die bomen zijn daarvan een zichtbaar bewijs.

Indertijd werden ze door schapenboeren gepland om hun kudden tegen het woeste weer te beschermen. Koude lucht wervelt ononderbroken vanuit de Antarctische Oceaan, waardoor de winden voortdurend aan kracht toenemen vooraleer ze zich werpen op alles wat er in hun weg staat.

Om die reden, en dankzij hun aangeboren overlevingsdrang, hellen de bomen - in plaats van naar boven uit te groeien - zowel zijwaarts als in elkaar.

Indien je die bomen bekijkt, met een onheilspellende lucht op de achtergrond, verkrijgt die ineengestrengelde massa een sinister uiterlijk. Maar, op een zonnige dag kan je er eveneens een surrealistisch kunstwerk in zien.

Er naartoe rijden kan niet, doch vanaf de parking hoef je slechts een 20-tal minuten over een groen weiland te stappen.

Van zodra je een kanariegeel bord tegenkomt, waarop de afstand tussen jouw locatie en de Zuidpool en evenaar aangeeft, weet je dat je er bent.

Maar, de kans is groot dat je genoegen schept met enkel en alleen al naar de foto's te kijken, en dus de verplaatsingskosten vermijdt...

Doch, indien je Nieuw-Zeeland ooit een bezoekje brengt, en per se naar daar wenst te rijden om aan iedereen te laten zien dat je er bent geweest, is er niets dat jou mag tegenhouden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht