ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfmoord: Hayden Kennedy ging zijn overleden vriendin achterna

Zijn vriendin stierf door een lawine. 'Kapot van verdriet zag de bergbeklimmer geen andere uitweg…'
door Tsenne Kikke - woensdag 11 oktober 2017 22:28

De vraag: "Waarom plegen sommigen mensen zelfmoord?..." stellen, is gelijk aan de vraag: "Hoe werkt het menselijke mechanisme - en, wat heeft het zelfzuchtige, maar o zo kwetsbaar ego er soms heel veel mee te maken?".

Doch, indien je aan Zelfkennis doet, en tevens het 'alles-of-niets-menstype' begrijpt, kan je jezelf in de schoenen van een Hayden Kennedy trachten te verplaatsen.

Deze woorden lijken op een soort van déjà vu, nietwaar?

Een klein beetje filosofie...

Het kwade is het ontbreken van het goede, net zoals duisternis het ontbreken van licht betekent, en bij ziekte gezondheid ontbreekt. Maar, daar waar zowel het goede, gezondheid en licht aan de tegenstellingen kunnen worden toegevoegd om het gemis op te vullen, is dood: dood; dit, ondanks het feit dat dood het ontbreken van enig leven is. Zo las ik daarover een ander, merkwaardig verhaal...
 
De 27-jarige bergklimmer Hayden Kennedy, en zijn 23-jarige partner Inge Perkins, werden op zaterdag 7 oktober door een lawine verrast, terwijl ze op een hoogte van 3.048 meter dapper aan het skiën waren. Inge kwam daarbij te overlijden - en, daaropvolgende dag maakte Hayden een einde aan zijn eigen leven. Geen Romeo en Julia, maar een Julia en Romeo.

Zaterdag 7 oktober

Om de een of andere reden maakten ze die lawine los. Hijzelf, bedolven onder sneeuw, kon zich eruit werken, maar hoe hij ook zocht, en zocht: hij vond zijn vriendin niet. Uiteindelijk nam hij het besluit om dat gebied te verlaten.

Het meest vreemde was dat hij de hulpdiensten via 911 niet opbelde, en zondag - de dag nadien dus - zelfmoord pleegde. Wel liet hij een briefje achter, waarop de nodige aanwijzingen stonden, opdat men haar zou kunnen vinden. Op maandag vonden reddingswerkers dan ook haar lichaam, dat drie meter diep onder de sneeuw lag

Waarom hij aan zelfdoding deed, is onduidelijk, en zal hoogstwaarschijnlijk nooit geweten worden, net zoals de reden waarom die sneeuwgolf losbarstte. Puur toeval, misschien?

Volgens de media kon hij dat verlies niet verkroppen, en ging hij haar gewoonweg achterna. Hij overleefde de lawine, maar niet het verlies van zijn vriendin. Waar of onwaar?

Laten we, net als de rest van de mensenwereld, er niets anders achter zoeken, het thema  gewetenswroeging' niet aanhalen, en dus niet gaan raden naar wat er zich precies heeft kunnen voordoen.

In elk geval: sommigen beweren dat zelfmoord plegen een zelfzuchtige daad is; anderen zeggen dan weer dat het een moedige is. Wat denk jij daarvan?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht