ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfmoord: 24-jarige ex-ondervoorzitter van Jong N-VA dood aangetroffen

Tracht voor jezelf uit te zoeken waarom een Dylan Vandersnickt aan zelfdoding deed.
door Tsenne Kikke - woensdag 11 oktober 2017 20:15

De vraag: "Waarom plegen sommigen mensen zelfmoord?..." stellen, is gelijk aan de vraag: "Hoe werkt het menselijke mechanisme - en, wat heeft het zelfzuchtige, maar o zo kwetsbaar ego er soms heel veel mee te maken?".

Doch, indien je aan Zelfkennis doet, en tevens het 'alles-of-niets-menstype' begrijpt, kan je jezelf in de schoenen van een Dylan Vandersnickt trachten te verplaatsen.

Ikzelf zal ditmaal over dat menstype niets schrijven, en laat daarmee alles aan jouw denken over. Tenslotte kan het soms geen kwaad, om lezers bij mijn blogs ietwat intenser te betrekken, door hen een beetje 'huiswerk' mee te geven, nietwaar? :-)

Die 24-jarige ex-ondervoorzitter van Jong N-VA, werd zaterdagavond dood aangetroffen. Het was dezelfde persoon die, in mei onder vuur kwam te liggen, nadat hij een cartoon online had geplaatst van een studente die verkracht werd door een migrant.

Dries Van Langenhove, oprichter van de Vlaams-nationalistische organisatie 'Schild & Vrienden', zei aan 'Sceptr' geschokt te zijn. “Dylan werd de laatste tijd door de media onterecht afgeschilderd als een slechte mens, omdat hij de gevolgen van een desastreus migratiebeleid pijnlijk blootlegde. In realiteit was Dylan een prachtig persoon met het hart op de juiste plaats.”

Maar, sedert zaterdagavond klopt dat hart niet meer, omdat hij zichzelf van het leven  beroofde.

Vandersnickt kwam dus in opspraak nadat hij op Facebook een cartoon had gepost waarop de verkrachting van de VUB-studente Naomi Stocker, en de executie van de linkse medestudent Yassine Boubout, via gefotoshopte gezichten te zien waren.

Op die cartoon zag men hoe het als moslim aangeklede animatiefiguurtje Pepe the Frog - het symbool van de Amerikaanse extreemrechtse alt-right-beweging - Naomi Stocker aan het verkrachten was.  

“Wat een gejank”, aldus Dylan Vandersnickt toen. "Het posten van de cartoon was een reactie op het feit dat een lezing van Theo Francken aan de VUB moest afgelast worden, omdat de zaal was afgesloten door enkele tientallen linkse activisten." Hij ontkende ook dat de cartoon een seksuele intimidatie was. Het ging volgens hem juist om een aanklacht tegen seksueel geweld (van migranten), zoals we dat hebben gezien in Keulen...

Bekijk de beelden voor jezelf, en tracht het denken van de homofiele Vandersnickt te begrijpen... Haal jij eruit wat hij zogezegd wenste te bedoelen?

In elk geval: 'Comac', waarvan één van de studenten lid is, reageerde dat seksuele intimidatie en dreiging met geweld onaanvaardbaar was - en, Naomi vond dat ze klacht moest indienen, hetgeen ze ook deed.

Vandersnickt werd op het matje geroepen door 'Jong N-VA', verontschuldigde zich, maar werd later alsnog uit de partij gezet.

Hij toonde echter geen greintje spijt van hetgeen hij gedaan had, wel van het feit dat hij ze zo persoonlijk had gemaakt. "Ik geef toe dat het gebruik van de gezichten veel te persoonlijk was, dat was een fout. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de twee personen, maar men heeft rond de hele zaak te veel spel gemaakt. Het gaat maar om een prent, laten we dat in perspectief plaatsen," , zei hij destijds over die cartoon in het tv-programma 'De Afspraak'.

Buiten het feit dat de cartoon te persoonlijk was, bleef hij het posten ervan wel verdedigen. "Je kan misschien wel zeggen dat ik een fout heb gemaakt door zo iets te plaatsen, maar zeggen dat ik dat niet mag doen, zou een schending van mijn vrijheid van meningsuiting zijn", stelde hij. "Er zijn heel veel zaken in mijn leven die ik zou willen terugdraaien, en het posten van een cartoon is daar niet een van. Ik beschouw dit als een ervaring rijker..."

- Einde -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht