ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom het veel beter is om jouw schoenen binnenshuis uit te doen

Waarom schoenen uitdoen een aanrader is…
door Tsenne Kikke - zaterdag 30 september 2017 20:03

Indien je thuiskomt kan je best jouw schoenen door pantoffels vervangen, vooraleer je de woonkamer betreedt. En ja, we hebben ze allemaal: die ene vriend, of vriendin, die er op staat dat je jouw schoenen uitdoet vooraleer je zijn/haar dierbare woning binnenkomt.

Veel mensen huiveren bij het idee van op blote voeten, of op kousen te lopen, maar weet dat er aan jouw schoenen veel meer vuiligheid hangt dan aan jouw voeten.

Sterker nog: de meeste bacteriën aan jouw voeten komen van je schoenen, die donkere, warme, soms zelfs vochtige kweekkamers voor schimmels en andere narigheden zijn. Tevens komen jouw schoenen constant in contact met het voetpad. Ze uitdoen, is de boodschap, en bovendien hebben jouw voeten er alle baat bij als ze zo nu en dan eens vrijelijk kunnen ademen.

Een studie uit 2008 van de Universiteit van Arizona maakte toen al duidelijk dat er maar liefst 9 verschillende bacteriën leven op de zolen van onze schoenen; bacteriën, die infecties aan onze longen, ogen of maag kunnen veroorzaken. Omdat je jouw schoenen misschien wel maandelijks poetst, maar de zolen niet, blijven ze aan de onderzijde steeds meer en meer vuiligheid opstapelen. Met iedere stap die je zet, neem je nieuwe microben op, maar laat je er ook weer vrij, ... zoals, bijvoorbeeld, in jouw eigen huis.

Ook tapijt is problematisch

Ook tapijt is een knusse kweekmat voor allerhande viezigheid. Een gladde vloer kan je regelmatig poetsen om zo het vuil, de bacteriën en de toxines te verwijderen, maar een (vast)tapijt reinigen is heel wat omslachtiger, en wordt dus logischerwijs ook minder gedaan. Een zaligheid voor microben! Vooral, als er met schoenen wordt overgewandeld.

Bron: http://weekend.knack.be

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht