ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Planten kunnen de lucht in jouw huis helpen zuiveren

Welke zijn de meest luchtfilterende kamerplanten?
door Tsenne Kikke - maandag 4 september 2017 19:31

Niemand minder dan de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voerde sinds 1989 onderzoek uit naar de luchtkwaliteit in ruimtestations.  Alle planten absorberen koolstofdioxide en laten zuurstof vrij. Maar uit de 'NASA's schoneluchtstudie' bleek dat bepaalde kamerplanten op een natuurlijke manier eveneens giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen kunnen neutraliseren, en dus de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Ander onderzoek toonde ook aan dat de micro-organismen in de potgrond van een plant ook kunnen bijdragen aan het verwijderden van benzeen uit de lucht.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de Spathiphyllum cannifolium, ook wel de Lepelplant genoemd, en oorspronkelijk uit het regenwoud afkomstig, als één van de grote winnaars uit de bus kwam. De plant ziet er niet alleen sierlijk, doch filtert op haar eentje verschillende giftige stoffen weg.

Maar ook de Chrysanthemum, die vooral gebruikt wordt op kerkhoven en graven, kan tot wel vijf verschillende schadelijke stoffen neutraliseren in de lucht. De top drie wordt vervolledigd door de Dracaena marginata, een plant met een rode gloed, die vooral giftige stoffen uit olie, vernissen en verf kan neutraliseren.

Hieronder vind je de volledige NASA-lijst, en het onderzoek maakte tevens gewag van het feit dat één plant ongeveer tien vierkante meter kan zuiveren. Anders gezegd: begin maar al met op te meten...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht